Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bambi
  • 06.10.2015. 14:30

Za novu proizvodnu liniju - 10 mil. evra

Kompanija Bambi iz Požarevca otvorila je novu proizvodnu liniju u koju je investirala 10 miliona evra.

Foto: bambi.rs
  • 54
  • 6
  • 0

Kompanija Bambi iz Požarevca otvorila je novu proizvodnu liniju u koju je investirala 10 miliona evra. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, kazao je na otvaranju nove proizvodne linije za keks Plazma da očekuje da će najkvalitetnija srpska konditorska industrija, koja godišnje proizvede 25.000 tona robe, povećati i broj zaposlenih.

Moramo više da poštujemo svoje marke

"Ovo znači još veću, snažniju i bolju proizvodnju, bolju Plazmu koja je najprepoznatljiviji srpski brend", kazao je Vučić, naglasivši da to znači bogatiji Požarevac, Braničevski okrug i Srbiju. Prema njegovim rečima, u budućnsti Srbija mora više da radi na tome da poštuje sebe i svoje marke, a kao primer je naveo Japan, zemlju u kojoj je 95 odsto domaće proizvodnje.

U Bambiju je zaposleno 895 ljudi, a promet te kompanije u prošloj godini bio je 78,5 miliona evra. "Naš posao je da obezbedimo slobodnu i ravnopravnu ekonomsku utakmicu. U budućnosti više treba da poštujemo sebe i naše robne marke", istakao je srpski premijer. Ovom prilikom Vučić je najavio da će u narednih dvadesetak dana biti potpisan ugovor sa EBRD-om, tako da će država da bude kosponzor za sufinansiranje malih i srednjih preduzeća, kako bi se broj lica koja mogu da koriste ta sredstva, povećao dva do tri puta.

Najveća pojedinačna investicija Bambija u poslednjih 30 godina

Generalni direktor kompanije Bambi Bojan Radun, kazao je da je ova investicija najveća pojedinačna investicija u poslednjih 30 godina u tu kompaniju, koja je prepoznatljiva po vrhunskim i kvalitetnim proizvodima. "Cilj nam je da Plazma, simbol svih generacija sa skoro pedesetogodišnjom tradicijom, učvrsti lidersku poziciju na tržištima u regionu. Pored nove proizvodne linije, koja će nam to omogućiti, na to ukazuju i odlični poslovni rezultati u poslednja tri meseca", naveo je Radun.

Generalni direktor kompanije Moji brendovi Andrej Jovanović, kazao je da je od početka rada te kompanije njen cilj bio širenje poslovanja i dalji razvoj njenih članica - Imleka, Bambija i Knjaza Miloša. On je najavio da u narednom periodu te tri kompanije mogu očekivati investicije veće od 100 milona evra, što će dovesti do novih radnih mesta.

Foto: bambi.rs


Izvori

beta.rs


Tagovi

Bambi Nova linija Andrej Jovanović Investicije Aleksandar Vučić Bojan Radun Liderska pozicija EBRD Plazma Srpski brend Požarevac

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u