Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biofor System
  • 01.06.2018. 14:00

Biofor System - biljka sita, zemlja rastresita!

Na proteklom 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, svoje preparate je predstavila i kompanija Biofor System koja je specijalizovana za razvoj i proizvodnju u oblasti zemljišne mikrobiologije. Predstavljajući svoje proizvode izdvojili su dva preparata koji su pokazala izuzetne rezultate kada je reč o radovima u polju.

Foto: Biofor System
  • 1.084
  • 97
  • 0

Na proteklom 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, svoje preparate je predstavila i kompanija Biofor System koja je specijalizovana za razvoj i proizvodnju u oblasti zemljišne mikrobiologije. Predstavljajući svoje proizvode izdvojili su dva preparata koji su pokazala izuzetne rezultate kada je reč o radovima u polju.

BioEho - nova generacija prirodnih bio stimulatora

Direktor kompanije Bogdan Žigić s ponosom je govorio o preparatu BioEho, za koji je rekao da sadrži faktore rasta, koji značajno utiču na ubrzanje metaboličkih procesa biljaka.

"BioEho sadrži faktore rasta, bakterije Bacillus amyloliquefaciens i njihove produkte (enzime), pa samim tim preparat BioEho značajno utiče na ubrzanje metabolitičkih procesa biljaka što dovodi do povećavanja broja plodova, očuvanje lisne mase i brz oporavak biljaka posle grada. Primena kod soje i uljane repice je izuzetno važna jer ovaj preparat podstiče granjanje biljaka" - naveo je Žigić dodajući da se preparat dodaje folijarno tri litre po hektaru kod svih biljaka.

Svi proizvodi Biofor Systema su adekvatni i za organsku proizvodnju

Ono na šta je Žigić upozorio poljoprivredne proizvođače je da veće doze primene preparata neće dati bolje rezultate. 

"Pri folijarnoj upotrebi ovog biostimulatora treba ispoštovati uputstvo za upotrebu kako bi se postigli maksimalni rezultati. Inače, ovaj preparat se primenjuje sa svim pesticidima, a njegova primena može biti kod šećerne repe, povrća, voća, uljane repice, suncokreta, soje i pšenice" - kaže Žigić.

BIOPLUG mikrobiološki preparat za razgradnju žetvenih ostataka

Drugi, takođe vredan pažnje preparat je Bioplug koji oslobađa hranjive materije iz žetvenih ostataka, uz njegovu upotrebu zemljište je bolje strukture, lakše se obrađuje i bolje se zadržava vlagu. Takođe razlaže lignin iz žetvenih ostataka što čini osnovu za povećaj sadržaja humusa u zemljištu. 

Bioplug - oslobađa hranjive materije iz žetvenih ostataka


Preporučuje se za žetvene ostatke pšenice, ječma, kukuruza, soje, suncokreta.

"Bioplug je mikrobiološki preparat za tretman žetvenih ostataka koji sadrži žive mikroorganizme prirodno "zadužene" za razgradnju organske materije. Cilj je da primenom Biopluga ubrzamo i usmerimo procese transformacije žetvenih ostataka do formiranja humusa. Na ovaj način primena preparata nadoknađuje nedostatak stajnjaka na njivama" - naveo je Bogdan Žigić. 

Za više informacija o ovim i ostalim preparatima iz palete kompanije Biofor System, obratite se njihovom stručno-prodajnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Bogdan Žigić Biofor System BioEho Bioplug Miokrobiologija Žetveni ostaci Preparati


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko - vinogradarskog smera sa bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Dobtinica nagrade za najbolju novinarku Dnevnika 2010. godine. Ljubitelj pasa.


Partner

Biofor System d.o.o.

Banatska 13, 11080 Beograd Zemun, Srbija
tel: +381652023901, e-mail: office@biofor.rs web: http://www.biofor.rs