Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Smart Spraying
  • 05.07.2021. 19:00

Bosch BASF Smart Farming: Smart Spraying - precizno prepoznavanje i tretiranje korova

Smart Spraying rešenja nude automatsko prepoznavanje korova u realnom vremenu pre nicanja ("zeleno-na-braon") i posle nicanja ("zeleno-na-zeleno"), kao i danonoćno tretiranje.

Foto: BBSF
  • 106
  • 84
  • 0

Zajedničko poslovanje sa pola-pola udela između Bosch-a i BASF Digital Farming-a osnovano je sa ciljem da na globalnom tržištu plasira i proda pametne poljoprivredne tehnologije iz jedinstvenog izvora, dobilo je odobrenje svih relevantnih zvaničnika zaduženih za kontrolu pripajanja. Zajedničko preduzeće registrovano je pod imenom Bosch BASF Smart Farming (BBSF).

Izuzetan uspeh u poslovanju BBSF-a predstavlja otvaranje sedišta u Kelnu u Nemačkoj, kao i imenovanja iskusnih generalnih direktora Silvije Cifre Vibrov, u ime BASF-a i Florijana Gvožda iz Bosch-a da zajednički vode kompaniju. BBSF će distribuirati Smart Spraying rešenja koja Bosch i BASF unapređuju i testiraju najpre na tržištu Severne Amerike, Južne Amerike i Evrope.

Njihova pametna rešenja za setvu već su dostupna na tržištima Brazila i Argentine, a koristiće naprednu digitalnu agronomsku inteligenciju BASF xarvio platforme za optimizaciju useva kako bi poboljšali preporuku za zonsku setvu na tlu Brazila u budućnosti.

Efikasnost unapređena pametnom konfiguracijom

Smart Spraying rešenja nude automatsko prepoznavanje korova u realnom vremenu pre nicanja ("zeleno-na-braon") i posle nicanja ("zeleno-na-zeleno"), kao i danonoćno tretiranje. Kombinovanje savremenih senzornih kamera kompanije Bosch i softvera sa xarvio agronomskom inteligencijom omogućava Smart Spraying sistemu da za nekoliko milisekundi precizno odredi korov u redovima zasada i nanese herbicid samo na mesto gde je on neophodan.

Smart Spraying rešenja nude danonoćno tretiranje

Ova jedinstvena konfiguracija podržava efikasniju upotrebu herbicida, a sudeći po rezultatima dosadašnjih ispitivanja, moguće su uštede i do 70 odsto ukupne količine herbicida. Moguće su i veće uštede sa razlikama koje zavise uglavnom od opšteg stanja polja i zastupljenosti korova na pojedinačnim poljima.

Podrška održivosti i biodiverzitetu

"Ostvarili smo još jedan važan uspeh time što smo dobili odobrenje kontrole pripajanja i napravili značajan napredak u proteklih nekoliko meseci. Osnovali smo zajedničku kompaniju, sastavili novi tim i nastavili da uspešno testiramo naše proizvode u različitim klimatskim uslovima kod različitih proizvođača", kaže Gvožd, generalni direktor Bosch BASF Smart Farming.

"Naša Smart Spraying rešenja nastavljaju da redovno pokazuju pozitivne rezultate testova, što jasno ukazuje na to da kombinacija našeg hardvera, softvera i napredne agronomske logike odlično funkcioniše."

Kombinacija hardvera, softvera i napredne agronomske logike odlično funkcioniše

"Sa Smart Spraying sistemom na tržište donosimo nova, digitalna rešenja i drugačiji pristup tretiranju korova - model koji optimizuje količinu herbicida, što dalje uvećava profitabilnost gazdinstva, jer je upotreba herbicida preciznija i efikasnija", navodi Cifra Vibrov, generalni direktor Bosch BASF Smart Farming.

"Jedinstvena sposobnost Smart Spraying rešenja da uoči, odluči i tretira zahvaćeno područje na osnovu agronomske inteligencije nije samo finansijski pogodna za poljoprivrednike, već je dobra za okolinu, održivost i biodiverzitet."

Bosch BASF Smart Farming ostaje na pravom koloseku plasiranjem Smart Spraying rešenja u ograničenom broju do kraja ove godine.


Tagovi

BASF Bosch Silvija Cifre Vibrov Florijan Gvožd Smart Spraying


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u