Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 09.02.2023. 12:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Temerin

LEMKEN Korund 6m - investicija za budućih 30 godina

Ko želi da se bavi ratarskom proizvodnjom prioritet su investicije u kvalitetne poljoprivredne mašine. Za prolećnu predsetvenu pripremu nema boljeg setvospremača od LEMKEN Korund 6m, tvrdi Zoran Oklješa iz Temerina.

Foto: lemken.com
  • 1.911
  • 133
  • 0

Porodica Oklješa iz Temerina poljoprivredom se bavi generacijama unazad. Zoran zajedno sa svojim bratom obrađuje oko 400 jutara zemlje i isključivo se bave ratarskom proizvodnjom.

U sopstvenom posedu imaju oko 150, dok za preostalih 250 plaćaju zakup. Od kultura gaje kukuruz, soju i pšenicu, a kako bi bili što efikasniji u svom poslu rešili su da kontinuirano ulažu u kvalitetne poljoprivredne mašine i tako uštede na vremenu, ali i novcu.

Pre osam godina svoje poverenje dali su kompaniji LEMKEN, od koje su kupili nekoliko mašina. Među njima je i laki setvospremač Korund 6 metara, bez kojeg ne bi mogli da zamisle predsetvenu pripremu zemljišta.

"Laki setvospremač Korund od 6 metara nabavio sam pre četiri godine. Moje dotadašnje iskustvo je pokazalo da je LEMKEN ubedljivo najbolji i najkvalitetniji proizvođač poljoprivrednih priključnih mašina. Tvrdim da cena zaista opravdava kvalitet i da su nenadmašni u tome", kaže Oklješa i dodaje da Korund 6m koriste u proleće za pripremu zemljišta za soju i kukuruz.

Korund 6m bez održavanja

Zemljište koje obrađuju Zoran Oklješa i njegov brat je srednje teško, a za optimalnu obradu potrebno je dvaput proći lakim setvospremačem Korund 6m. Nakon toga, površina je idealno pripremljena za setvu.

"Korund 6m ne zahteva gotovo nikakvo održavanje i mazanje, a pritom izuzetno lepo kopira teren. Ima dobar, zatvoreni sistem ležajeva, mazanje je potrebno jedino na dva mesta gde su krila. Izuzetno je efikasna mašina i preporučio bih je svima, jer štedi vreme, gorivo i pruža nenadmašan kvalitet u obradi zemljišta", kaže naš domaćin i dodaje da on koristi traktor jačine 170 konjskih snaga.

Dnevno i do 60 hektara

Kada je reč o radnoj brzini lakog setvospremača LEMKEN Korund 6m ona zavisi od tipa zemljišta, ali u prvom prohodu preporuka je da se zemljište obrađuje sporije do 12 kilometara na čas, dok u drugom može i do 14 kilometara na sat, kaže naš sagovornik.

"Nemamo široke točkove za traktor, a da ih imamo mogli bismo da idemo pliće. Korund 6m dnevno može da uradi i do 60 hektara. Karakterišu ga veliki rotori, koji nemaju osovinu po sredini i zato mašina može da ide većom brzinom i da pritom ne guši. Što se tiče potrošnje goriva, merili smo da nam po jutru treba od dve i po do četiri litre nafte", kaže Oklješa.

Dugovečna i najkvalitetnija na tržištu

Investicija u kvalitetne poljoprivredne mašine je prioritet ukoliko želite da se bavite ovim poslom, kaže Temerinac i dodaje da novac koji uložite obezbeđuje vam kontinuitet u poslu u narednih 30 godina.

Oklješa je uveren da će ga koristiti i njegova deca

"LEMKEN Korund 6m je podeljen u četiri sekcije i jako dobro kopira teren. Ima dobru dasku koja je napred i ravna zemljište. Od setvospremača na našem tržištu mislim da nema boljeg od ovog. Ova mašina je toliko dugovečna, da će je, uveren sam, koristiti i moja deca", zadovoljno kaže Oklješa i dodaje da je razlika ovog setvospremača u odnosu na ostale sitnija zemlja, koja je bolja za kvalitetniju setvu.

LEMKEN i za buduća ulaganja

Od LEMKEN mašina poseduju kompaktor i plug EurOpal 8, koji je u prethodnih osam godina, koliko ga imaju, uzorao više od 2.000 hektara i na njemu nisu imali nikakvih popravki i zamena delova.

"U zavisnosti od toga kako će proći ova godina, planiram da nabavim sejalicu za pšenicu. Takođe, ako u oranje uključimo još jedan traktor trebaće nam još jedan plug sa tri brazde. Ipak, sejalica nam je prioritet, kao i kratka tanjirača. Podrazumeva se, ako budem ulagao, sve će biti LEMKEN", zaključuje razgovor Oklješa.

Za više informacija možete se obratiti LEMKEN predstavništvu na jedan od niže navedenih kontakata: Milan Slavković +381 69 780 345.


Tagovi

Lemken korund 6m Zoran oklješa Temerin Laki setvospremač


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com