Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 02.11.2019. 10:00

LEMKEN lansira udobnu i preciznu samohodnu prskalicu Nova 14

Uz prostranu kabinu, šasiju sa brojnim mogućnostima podešavanja i novom automatskom kontrolom, Nova 14 sa zapreminom rezervoara od 4.800 ili 7.200 litara i radne širine od 24 do 39 metara ispunjava čak i najveća očekivanja u pogledu udobnosti i efikasnosti.

Foto: LEMKEN
  • 763
  • 92
  • 0

Kada je LEMKEN 2017. godine ušao u partnerstvo sa proizvođačem šasija, to je označilo početak razvoja LEMKEN-ove samohodne prskalice pod imenom Nova. Uz prostranu kabinu, šasiju sa svestranim mogućnostima podešavanja i novom automatskom kontrolom, ova samohodna prskalica sa zapreminom rezervoara od 4.800 ili 7.200 litara i radne širine od 24 do 39 metara ispunjava čak i najveća očekivanja u pogledu udobnosti i efikasnosti.

Posebna pažnja posvećena je udobnoj kabini, što je neophodno zbog dugog radnog vremena provedenog u njoj. Zvučna izolacija smanjuje buku i stres kako bi se rukovaoci mogli u potpunosti usredsrediti na vožnju. Prskalica Nova je takođe dostupna s opcionim trostepenim sistemom filtera za vazduh Category 4, koji stvara pozitivni pritisak u kabini kako bi se sprečio ulazak bilo kakvih čestica. Automatska kontrola klime, Bluetooth radio i brojne mogućnosti za skladištenje podataka čine rad veoma prijatnim.

Visina od zemljišta od 1,20 metara pruža veliku zaštitu usevima

Operateri imaju odličan pogled na svoje okruženje sa sedišta sa vazdušnom suspenzijom. Sve komande su ergonomski raspoređene na naslonu za ruku. Inovativni džojstik može se konfigurisati prema individualnim potrebama. Tehnologija primene se kontroliše pomoću proverenog LEMKEN MegaSpray na CCI 800 ili CCI 1200 terminalu. Funkcije uključuju kontrolu širine prskanja i brzine primene, GPS za usmeravanje tragova i upravljanje. Agrirouter, nova platforma za razmenu podataka omogućuje komunikaciju sa sistemom upravljanja poljoprivrednim gazdinstvom.

bf
LEMKEN Nova 14 samohodna prskalica

Šasija samohodne prskalice Nova 14 sadrži teleskopske osovine za fleksibilne širine staza od 1,8 do 2,3 metra. Hidraulično podešavanje širine staza dostupno je kao opcija. Nova se može koristiti s gumama širine od 300 do 650 milimetara. Pogon na sva četiri točka omogućava da zadnja osovina uvek sledi tačno iza prednje osovine. I visok razmak od zemljišta od 1,20 metara pruža veliku zaštitu usevima. Za veoma visoke useve dostupan je hidraulički sistem podizanja koji podiže šasiju na maksimalno 1,60 metara. Nezavisno hidropneumatsko ogibljenje naplatka pruža posebno "laganu" vožnju, istovremeno održavajući ravnotežu na neravnom terenu.

Precizna primena i prilagođavanje terenu

Aluminijumski nosač je robustan i lagan. LEMKEN-ov AdaptiveBalancingControl (ABC) s automatskim, proaktivnim navođenjem održava optimalni položaj i pravilnu udaljenost do ciljane površine. Do pet senzora osigurava da se pojedine grane direktno prilagođavaju neravnom terenu ili promenama u usevu. Cirkulacijska linija sa individualnim upravljanjem mlaznica unutar nosača omogućava preciznu primenu i apsolutno minimalan ostatak.

Kapacitet induktora je 55 litara i obezbeđuje protok do vrha bez stvaranja dodatnog raspršivanja. Ekran u boji iznad induktora omogućava lako upravljanje hidraulike vode. PE rezervoar impresionira glatkim površinama i dobro organizovanom unutrašnjošću. Rezervoar za čistu vodu ima 660 litara. Električno regulisana mešalica za mešanje sa kontrolom nivoa napunjenosti održava homogenu smesu unutar rezervoara. Ostaci se skupljaju u spuštenom rezervoaru, koji se može u potpunosti isprazniti.

LEMKEN Nova samohodna prskalica biće dostupna od polovine 2020. godine.

Za više informacija o novoj samohodnoj prskalici Nova 14, obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Samohodna prskalica Nova 14 Kapacitet rezervoara Kabina


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com