Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken GmbH
  • 30.07.2018. 14:00

LEMKEN mehanizacija za savremenu proizvodnju

Pored jakih i moćnih traktora Žikica se odlučio i na kupovinu LEMKEN mehanizacije. Od ranije se uverio u mogućnosti Lemkenovih mašina i kako kaže nema boljih na tržištu.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 2.420
  • 177
  • 0

Nije slučajno da poljoprivredni proizvođači u Sremu postižu rekordne prinose u proizvodnji. Kvalitetna sremska zemlja, iskustvo i znanje, ali i dobra mehanizacija su preduslovi za vrhunske rezultate. Praćenje novih tehnologija i njihova primena u praksi je nešto sto je postalo obavezno kod sremskih poljoprivrednika.

U Sremu zastupljena najsavremenija mehanizacija 

Upravo zbog toga na njivama širom Srema može se videti najsavremenija mehanizacija svetski poznatih proizvođača. Jeste skupa, kažu Sremci ali vredi. Posebno kod onih paora koji obrađuju i po više stotina hektara obradivog zemljišta. Jedan od takvih je i Žikica Lazić iz Golubinaca. Obrađuje 3.000 hektara zemlje i kaže da nije dobre mehanizacije teško bi na vreme uradio sve poslove na njivi.

Na njegovim njivama trenutno se nalaze kukuruz, soja, suncokret i šećerna repa. Bilo je i  ječma i pšenice koji su skinuti na vreme. Od mehanizacije u šali kaže ne zna šta ima. Nekoliko kombajna, traktora renomiranih svetskih proizvođača. Sve jaka i moćna mehanizacija kako bi sva zemlja bilja obrađena na vreme.

LEMKEN plug - na prvom mestu kvalitet

"Kada se ima toliko površina koliko mi obrađujemo neminovno je imati i dobru mehanizaciju. U nabavku traktora i priključnih mašina mora se ulagati, a mi smo ulagali godinama i dalje to radimo", kaže Žikica.

Pored jakih i moćnih traktora  Žikica se odlučio i na kupovinu LEMKEN mehanizacije. Od ranije se uverio u mogućnosti Lemkenovih mašina i kako kaže nema boljih na tržištu.

"Imamo jedan stariji plug nabavljen pre nekoliko godina. Nabavili smo i noviji. Ono što nas je opredelilo da kupimo baš Lemkenov plug je na prvom mestu kvalitet. Kao drugo ima veoma dobro zaoravanje strništa, posebno kukurzovine. Nema tarupiranja, u jednom prohodu rešimo sve. Za jedan dan uspemo i više od 50 hektara da završimo“, kaže Žikica Lazić poljoprivrednik iz Golubinaca.

LEMKEN mehanizacija na imanju Lazića u Golubincima

Pored ovako dobre mehanizacije nije ni čudo što je sva zemlja ovog poljoprivrednika, a to je 3.000 hektara, obrađena na vreme. Lazići su pre nekoliko godina nabavili i setvospremač iste marke

"Od njihovih setvospremača nema boljih. Prohod im je osam metara tako da za jedan dan možemo uraditi pripremu zemljišta na veoma značajnim površinama. Što je veoma važno. Svi znamo da je priprema zemljišta za setvu veoma važna, a sa ovim setvospremačem to se najbolje uradi", dodaje Lazić.

Priprema mehanizacije za jesenje radove

Sa ovakvom mehanizacijom Lazići spremno čekaju jesenje radove u polju. U toku je remont traktora, kombajna i svih priključnih mašina koje poseduju. Polako se sve priprema za žetvu soje i suncokreta, kao i  berbu kukurza. Priprema se i mehanizacija za vađenje šećerne repe koju Lazići imaju na 850 hektara. Očekuju rod od šest vagona, što bi bilo zadovoljavajuće. Sledeće godine ista struktura setve, samo na manjim površinama. Zbog restitucije Lazići će zakupiti manje državnog zemljišta, tako da im je u planu da proizvodnju zasnuju na 2.500 hektara. Što se nabavke nove mehanizacije tiče i to je u planu. Naravno na prvom mestu je Lemken.

Za više informacija o svim LEMKEN proizvodima, obratite se njihovom prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Foto prilog


Tagovi

LEMKEN Golubinci Srem Plug Mehanizacija Setvospremač Žika Lazić Obrada zemljišta


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com