Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 05.01.2016. 14:00

Lemken proširuje asortiman tanjirača!

Predstavljena je inovacija iz Lemkena - tanjirača kompaktnog diska Rubin 12 sa 7 metara radne širine.

  • 563
  • 258
  • 0

Lemken je kompanija specijalizovana za profesionalne ratarske proizvode sa godišnjom prodajom od 344 miliona eura. Globalna je to kompanija koja ima više od 1200 zaposlenih i jedna od vodećih evropskih snabdevača priključne mehanizacije. Proizvodi iz njihovog asortimana su visokog kvaliteta i visokih performansi poljoprivrednih mašina za obradu zemljišta, setvu i zaštitu bilja.

Nedavno je predstavljena inovacija iz Lemkena, tanjirača kompaktnog diska Rubin 12 sa 7 metara radne širine. Naime, gornji segment radne širine kompaktnog diska Rubin 12 koji je uspešno lansiran 2014. proširen je na model sa 7 metara radne širine. Novi proizvod kopmanije Lemken je od sada pogodniji za traktore veće snage.

Jače ubrzanje i smanjeno proklizavanje

Tanjirača kompaktnog diska Rubin 12 u radu

Prednost tanjirače Rubin 12 je njena specifična snaga kojom može da obuhvati veliku količinu organske materije. Dva reda nazubljenih konkavnih diskova širine 736 mm omogućavaju da model Rubin 12 radi jednako duboko kao kultivator, ali u radu meša i drobi intenzivnije. Simetričan raspored diskova u svakom redu omogućava rad bez bočnog povlačenja čak i pri velikim brzinama vožnje.

Položaj diskova pod uglom od 20 stepeni u odnosu na zemljište i ugao od 16 stepeni u odnosu na smer vožnje, osiguravaju optimalnu penetraciju i omogućavaju rast po celoj širini radne dubine od 7 cm. Noge su posebno zakrivljenje i spiralne pa pružaju maksimalan razmak između diskova. Osim toga, sprečavaju se blokade, uz blagi pomak od srednjih diskova. U poređenju sa kultivatorom poseduje dosta jače ubrzanje i smanjeno proklizavanje. Lemken Rubin 12 poseduje bolje performanse uz manju potrošnju goriva.

Okretnost i sigurnost pri vožnji

Udarna tanjirača iza prvog reda diskova omogućava intenzivno mešanje i drobljenje, a tanjirača za ravnanje površine iza drugog reda diskova distribuira i poravnava zemljište. Obe tanjirače poseduju samokočni centralni podešivač dubine.

Hidraulični podešivač dubine s integrisanim zaslonom omogućava da se kontinuirano kontroliše dubina iz kabine traktora. Samonivelirajući suspendovani prateći valjci osiguravaju dobru adaptaciju na površinama čak i sa 7 metara radne širine. Vožnju, koja je olakšana zbog integrisanih diskova i velikih guma, karakteriše veoma okretno izvođenje i bezbednost u drumskom saobraćaju.

Za više informacija o navedenom novom proizvodu, kontaktirajte kompaniju Lemken na jedan od dole navedenih kontakata.


Tagovi

Poljoprivredne mašine Obrada zemljišta Lemken Tanjirača Rubin 12


Autorka

Martina Gavran

Više [+]

Martina sprovodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i Agrokluba kroz marketing i segment komunikacije s javnošću. Diplomirani je kulturolog, trenutno pohađa master studije Medijske kulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer