Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 14.09.2018. 08:15

LEMKEN Rubin 10 - stabilna i precizna tanjirača

LEMKEN predstavlja novu tanjiraču Rubin 10 sa širokim rasponom poboljšanja, od kojih je svakako najizazovnija nova raspodela diskova i zaštita od preopterećenja.

Foto: LEMKEN
  • 1.549
  • 103
  • 0

Lemkenove kratke tanjirače imaju izvanrednu efikasnost mešanja pri velikim brzinama još od 2001. godine, a sada lansiraju naslednika, tanjiraču Rubin 10, sa širokim rasponom poboljšanja. Najizazovnija je nova raspodela diskova. To ne samo da osigurava stabilnost, bez kose vuče i time smanjenu potrošnju goriva, već omogućuje i precizno vođenje, takođe pomoću GPS-a.

Rubin 10 - dodatna poboljšanja

Diskovi su postavljeni tako da proizvode simetrične sile na obe strane. Tri središnja diska na Rubin 10 tanjirači pomerena su duž uzdužne ose kako bi se osiguralo da bez sudaranja rade celom širinom na udaljenosti od 12,5 cm. Ovo patentirano rešenje optimizuje zemljište pri mešanju i dovodi do ravnomerne obrade celim radnim zahvatom. Diskovi zahvataju svoju punu površinu na radnoj dubini od 7 cm te se zadržava optimalno prodiranje i još više povećava efikasnost mešanja.

vf
Tanjirača Rubin 10 u radu

Intenzivno mešanje biljnih ostataka i zemljišta postiže se DuraMaxx diskovima prečnika 645 mm. Ovi diskovi imaju vek trajanja koji je 30% veći od konvencionalnih diskova. Novi nosači su debljine 30 mm i stoga su znatno robusniji nego u prethodnom rasponu. Njihov dizajn s višestrukim zavojima pruža raščišćavanje kako bi se sprečila zagušenja. Delovi za zaštitu od preopterećenja zavareni su na ram kako bi diskovi imali savršeno vođenje u toku rada.

Rad mašine iza prvog reda diskova poboljšava učinak drobljenja i distribuira zemljište i organske materije u smeru vožnje, dok zadnji deo raspršuje zemljište kako bi oblikovali ravnomernu površinu.

Opcionalno dostupni točkovi

Montirana Rubin 10 verzija dostupna je s Uni točkom za manju snagu dizanja i smanjenim opterećenjima na zadnjoj traktorskoj osovini. Opterećenje se primenjuje na mehanički sistem točkova dok je priključak podignut i nije potreban dodatni stezni ventil. To takođe omogućava da se koriste teži valjci kako bi se postigla bolja rekonsolidacija.

df
Rubin 10 s Uni točkom

Sve priključci koji su sklopivi imaju u standardnoj opremi hidraulično podešavanje dubine. Polunošene kratke tanjirače su opcionalno dostupne s točkovima za kontrolu dubine, koji osiguravaju ravnomernu radnu dubinu u različitim zemljištima i preciznijim vođenjem pri radu na nagnutim terenima.

Rubin 10 s radnom širinom od 2,50 do 7 metara ići će u serijsku proizvodnju od 2019. godine.

Rad tanjirače Rubin 10 pogledajte u video prilogu:

Za više informacija obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

LEMKEN Tanjirača Obrada zemljišta Rubin 10


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com