Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna poljoprivreda
  • 11.12.2022. 18:00

Lemken ulaže u veštačku inteligenciju - razvijena mašina za okopavanje

U Lemkenu su uvereni da će mašine opremljene ovom tehnologijom dati veliki doprinos regenerativnoj poljoprivredi.

Foto: LEMKEN
  • 180
  • 39
  • 0

LEMKEN je prepoznao trend u savremenoj poljoprivredi i sve više ulaže u veštačku inteligenciju. U poljoprivredi je sve više zastupljenija upotreba kamera gde se uz pomoć fotografija omogućava delimična autonomna upotreba mašina u mnogim sektorima. Za to su potrebne moćne kamere ili senzori u kombinaciji s inteligentnim algoritmima.

Sa svojim "IC-Weeder AI", Lemken je već lansirao mašinu za okopavanje koja pouzdano razlikuje šećernu repu od korova, čak i kod velike zakorovljenosti. Relevantni softver razvio je holandski stručnjak za agrotehnologiju, Track32, u kojem Lemken ima udeo u vlasništvu. Kompanija koristi priliku da razvija tehnologije budućnosti u saradnji sa kompetentnim partnerom.

Ubrzan razvoj pametnih tehnologija

Tako je razvijena mašina za okopavanje uz pomoć kamere. Generalni direktor Lemken grupe Entoni van der Lej je zadovoljan što sadašnja investicija uspostavlja čvrstu osnovu za nastavak saradnje u budućnosti.

"Ovo će ubrzati razvoj pametnih tehnologija i obezbediti kontinuitet. Za Track32, saradnja sa nama pruža sigurnost planiranja i veliki potencijal za rast."

Budućnost su inteligentne poljoprivredne mašine

Osnivač Track 32, Joris Iselmuiden, rekao je da kompanija specijalizovana za softver i veštačku inteligenciju razvija rešenja za poljoprivredu i procese u staklenicima. Naveo je da se uz Lemken kao investitora i klijenta mogu još više fokusirati na dalji razvoj softvera i iskoristiti povezanost s krajnjim kupcima.

Pored velikog tržišnog potencijala, ova investicija nudi dodatne pogodnosti u smislu održivosti. Uvereni su da će mašine opremljene ovom tehnologijom dati veliki doprinos regenerativnoj poljoprivredi. Stručnost Track32 omogućava da se Lemken priključci koriste na još preciznije i svestranije načine. Ovim inteligentnim mašinama ne samo da će moći upravljati ljudi, već i roboti. Obe kompanije trenutno sarađuju na brojnim zajedničkim projektima kako bi postigli ovaj cilj.


Tagovi

LEMKEN IC-Weeder Al AgTech Track32 Pametna tehnologija Senzori Prepoznavanje korova


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta