Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktori
  • 20.09.2021. 16:05

Najjači traktori na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede

Predstavljamo vam najjače traktore 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede. Konkurencija je bila ljuta u pogledu konjskih snaga, ali i opcija pametne poljoprivrede.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 2.042
  • 270
  • 0

Najveći deo izložbenog prostora na Poljoprivrendom sajmu, ali i ubedljivo najveće interesovanje svake godine vlada za poljoprivrednom mehanizacijom. Čak i oni koji nisu došli da pazare neku "ljutu" mašinu, vole da se raspituju i slikaju pored gorostasa agrara - traktora. 

Predstavljamo vam najjače traktore 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Massey Ferguson 8S

Na štandu kompanije Austro Diesel, najveći izložen traktor je Massey Ferguson iz serije 8 S od 205 konjskih snaga

"Najnovija generacija motora je Stage 5, što se tiče vešanja, ogibljena je prednja osovina, ogibljena kabina. Velika prednost je što je odvojen motor od kabine, smanjena je bučnost i to je traktor na našem tržištu koji je sa najmanjom bukom", kaže menadžer prodaje AGROCESLE Novak Simić i dodaje da primerak koji je izložen je i sa autopilotom i ima preciznost +/- 2 cm, što znači da može da se koristi u setvi i u svim drugim operacijama.

Najnovija generacija motora je Stage 5

Motor je šestocilindrični, 7,4 litara, sa AGRO Power All-In-One sistemom. Maksimalni obrtni momenat je 1.000 Nm. Prenosnik je Dyna 7 - 28 Np, a maksimalni podizni kapacitet (pozadi) je 10.000 kilograma.

Cena ovog traktora je 130.000 evra plus PDV, što je dosta konkurentna cena, ocenjuje naš sagovornik. Zbog energetske efikasnosti, odnosno pomenutog Stage 5 motora, ostvaruje se do 15 odsto povraćaja.

"Ovaj traktor namenjen je pre svega ratarima, koji imaju gazdinstvo oko 100-nak hektara, pa do zadruga koji obrađuju do nekoliko hiljada hektara. To je mašina sa dve godine garancije i u samom vrhu je brenda."

CASE Puma 225 CVX

Na štandu kompanije Titan Machinery, traktor koji je najviše privlačio pažnje prolaznika i zainteresovanih kupaca je Puma 225 CVX, za koji distributeri smatraju da je u pogledu cene i kvaliteta ubedljivo najbolji traktor. Inače, napravljen u Austriji, sa CVX menjačem nudi vožnju od zaustavljanja do 40 km/h, što postiže pri 1.550 okretaja u minuti. Odlikuje se najnovijom tehnologijom Fijatovih motora. Poseduje 225 nominalnih konjskih snaga.

"Poseduje šest cilindara, motor je TIER III, nije najnovija generacija motora, i zato je što se tiče cene povoljniji i dosta pristupačniji našem tržištu. Maksimalna snaga motora je 247 KS, a može da se aktivira i Power Bust od 180 konja", kaže Marina Ćupurdija ispred kompanije Titan Machinery i dodaje da pomoću Case IH AFS sistemom možemo povećati učinkovistost, upravljamo uređajima ISOBUS Class III kompatibilnim s monitorom i odabrati iuz čitavog niza rešenja za vođenje, nudeći tačnost do 2,5 cm.

Poseduje 225 nominalnih konjskih snaga

Suspendovana je kabina sa vazdušnim sedištem. Uz brzinu isporuke ulja od 150 l/min, hidraulika na tim traktorima dizajnirana je za rad na teškim poslovima i maksimalni kapacitet podizne moći je 10.463 kilograma na zadnoj hidraulici.

Cena je 128.500 evra plus PDV.

John Deere 8R 340

Među velikim mašinama, našao se i John Deere, kompanije KITE d.o.o i to 8R 340, dakle sa 340 konjskih snaga optimalnih, 375 je maksimalna, a maksimalna sa IPM-om je 388 KS. 

"Motor je devetolitarski sa šest cilindara. Postoje točkaši, a postoje i modeli sa dve i četiri gusenice", rekao je za Agroklub Bogdan Crnojački, ispred ove kompanije.

Namenjen velikim površinama zarad bolje efikasnosti, kaže Balać

"Motor je 9.0 zapremine, šestocilindrični. U kabini je vazdušno sedište. Što se tiče opcija pametne poljoprivrede, pripremljen je za navigaciju. Pripremljen je za rad na 2,5 cm preciznosti. Namenjen je za čisto ratarsku proizvodnju - za velike parcele, da bi mogao da postigne učinak i smanji potrošnju", kaže na za naš portal Nebojša Balać, produkt specijalista KITE d.o.o. i dodaje da je pogodan za parcele ne manje od 30 do 40 hektara, jer što je veća površina, veća je i efikasnost. Težine je 14,15 tona, a hidraulika - podizna moć je devet tona. Protok hidraulične pumpe je 321 l/min.

Cene ovog traktora kreće se od 220.000 evra, pa naviše, u zavisnosti od specifikacija. Ova serija dizajnirana je u Kaliforniji, zbog toga su, ističe Balać naglašene linije retrovizora, led osvetljenja u uglovima kabine...Do sada je prodato 50-tak ovih mašina u Srbiji. 


Foto prilog


Tagovi

Najjači traktori Najveći traktori Međunarodni sajam poljoprivrede Nebojša Balać Bogdan Crnojački Marina Ćupurdija Novak Simić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner