Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • New Holland
  • 21.09.2021. 17:00

New Holland T5.100 S - pristupačan i pogodan za svako gazdinstvo

T5.100 S je pre svega namenjen ratarima, a mogu da ga koriste i povrtari i voćari. 

Foto: Julijana Kuzmić
  • 3.074
  • 284
  • 0

Nedavno završen konkurs projekta Ministarstva poljoprivrede u saradnji sa Svetskom bankom, popularan pod nazivom "50-40-10", izazvao je velika interesovanja među proizvođačima, ali i distributerima poljoprivredne mehanizacije. Kompanija Agroglobe svoju ponudu traktora je prilagodila uslovima konkursa i "upakovala" model T5.100 S u 50.000 evra kolika je maksimalna vrednost prihvatljivih troškova investicije za koju korisnik aplicira. 

"Ovaj traktor smo prezentovali prvi put prošle godine i to je nešto što ćemo raditi sigurno narednih pet, šest, sedam godina", kaže za Agroklub Dalibor Popović ispred pomenute kompanije.

Transmisija prebačena iz viših serija

Ovaj traktor ima 100 konjskih snaga, motor je četvorocilindrični, zapremine 3,9 litara. Odlikuje se transmisijom Elektro Command, koji je prebačen iz viših serija T6, što znači da je 8+8 brzina. Osam brzina je na dugmiće, bez kvačila, a između osme i devete stisne se kvačilo u veći rang i dobije se dodatnih osam.

Podizna moć je 5,5 tona

"Hidraulika je 83-litarska pumpa sa 5,5 tona podizne moći. Sam traktor je i možda najteži u klasi, ima pet tona sa tegom, jer svi prethodni su bili 4,5."

Poseduje pneumatsko amortizovano sedište, pomoćno za suvozača, šiber, klimu. Prema rečima sagovornika, može da se ugradi autopilot, dostupne navigacije.

Traktor za sve namene

T5.100 S je pre svega namenjen ratarima, a mogu da ga koriste i povrtari i voćari. 

"Mi prodamo, između 80 i 100 traktora godišnje raznih modela i oko 25 kombajna. Naš marketing šer je 15 odsto, znači, celo tržište Srbije je oko 700 kupaca, tako da su sve to klijenti koji rade od 100 jutara do 300, 400. To su srednja poljoprivredna gazdinstva", kaže Popović.

Poseduje pneumatsko sedište, pomoćno za suvozača, šiber, klimu

Poznat, u kući ovog distributera, pod imenom "stotka" je 42.000 evra plus PDV vrednosti. Što znači da sa PDV-om, dostigne vrednost od 50.000 evra koliki je maksimalan uslov koji propisuje Svetska banka za gore pomenuti konkurs. 


Foto prilog


Tagovi

New Holland Traktor Elektro Command Dalibor Popović Sto konjskih snaga


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...