Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 21.12.2020. 20:30

Nova serija Massey Ferguson MF 5S dostupna i sa ugrađenim utovarivačem

Serija MF 5S kombinuje visoku efikasnost, udobnost i okretnost s najboljom vidljivošću u klasi i posebnim karakteristikama, rekao je direktor marketinga za Evropu i Bliski istok Frančesko Muro  

Foto: Austo Diesel
  • 738
  • 109
  • 0

Massey Ferguson, svetski poznat AGCO brend, najavljuje lansiranje pet novih modela od 105 KS do 145 KS serije MF 5S koji nastavljaju markantan dizajn nove ere i poboljšano vozačko iskustvo koje je uvedeno u naprednoj, novoj seriji MF 8S.

Sa najboljom vidljivošću u klasi i vodećim u krugom okretanja od 4 m, najužim poklopcem motora i praktičnim funkcijama - radi se o izvanrednim traktorskim utovarivačima. Njihova veća nosivost i veći kapacitet poluge takođe čine odlične performanse kako u polju tako i na putu.

Svi modeli MF serije 5 S su opremljeni četvorocilindričnim motorima koji nude maksimalnu snagu od 105 KS do 145 KS, što je novi maksimum u ovoj seriji. Postoji izbor između tri nivoa specifikacija - Essential, Efficient i Exclusive, kao i niz opcija, uključujući tu i izvanrednu kontrolu preko najnovije vrhunske i lake za korišćenje Smart Farming tehnologije.

"Svestrana serija MF 5S spaja visoke performanse, komfor i okretnost sa najboljom u klasi vidljivošću i specijalnim karakteristikama koje ih čine optimalnim traktorskim utovarivačima", kaže Frančesko Muro, direktor Massey Fergusona za Evropu i Bliski Istok, dodajući da su ove mašine višenamenske, da se mogu koristiti u stočarstvu, ratarstvu, kao i u mešovitim poljoprivrednim gazdinstvima.

Radi se o izvanrednim traktorskim utovarivačima

Izaberite specifikaciju koja odgovara svim zadacima 

Svih pet traktora serije MF 5S je dostupno u verzijama EssentialEfficient ili Exclusive. Ovi paketi uključuju niz karakteristika za povećanje performansi i komfora kako bi pogodni za niz primena. Tipične varijacije opreme uključuju protok hidraulične pumpe, upravljanje razvodnicima, AutoDrive, džojstik komande i ogibljenje kabine.

  • Exclusive modeli su "kompletno opremljeni", uključujući, između ostalih opcija, hidraulični protok od 110 litara/min sa do osam električnih razvodnika, hidraulični džojstik, Multipad upravljanje, AutoDrive prenosnik, automatski klima uređaj, ogibljenje kabine, Superluxe sedište sa vazdušnom suspenzijom i Datatronic 5 terminal na dodir.
  • Efficient specifikacija je slična, ali ima dva električna i dva mehanička razvodnika pozadi, standardan klima uređaj i sedište sa vazdušnom suspenzijom, dok Datatronic 5 terminal postaje opcija.
  • Essential modeli koriste T-polugu za upravljanje umesto Multipada, sa hidrauličnim džojstikom kao opcijom, a Speedmatching zamenjuje AutoDrive na Dyna-4 menjaču. Poseduje hidrauličnu pumpu protoka 58 litara/min i dva zadnja mehanička razvodnika - kao opcija do četiri.

Karakteristike serije MF 5S

  • Jednostavan izbor između tri specifikacije - Essential, Efficient i Exclusive kako bi se zadovoljili svi zahtevi i različite primene. Dodatne opcije prilagođavaju traktore konkretnim potrebama;
  • Nova specifikacija fabrički montiranog utovarivača poseduje široku paletu karakteristika za poboljšanje jednostavnosti opremanja, rada i kontrole;
  • Najnoviji AGCO Power motor zapremine 4,4 litara i četiri cilindra zadovoljava propise o emisiji izduvnih gasova Stage V sa nekomplikovanom ‘Sve-u-jednom’ tehnologijom koja je projektovana za vek trajanja traktora. Optimizovan protok vazduha poboljšava hlađenje;
  • Izbor između poznatih Dyna-4 ili Dyna-6 prenosnika sa standardnim funkcijama kočnica u neutralni položaj i Speedmatching ili opcijama AutoDrive automatskog menjanja;
  • Nova konstrukcija ogibljene prednje osovine sa većim kapacitetom;
  • Jače polužje u tri tačke obezbeđuje silu dizanja od 5700 kg u čitavoj paleti, dok opciono prednje polužje može da podiže do 3000 kg. Ukupna težina vozila (GVW) povećana na 9500 kg;
  • Novi intuitivni Datatronic 5 i Fieldstar 5 terminali na dodir sa tehnologijom Smart Farming pomažu da se optimizuje rad i poboljšaju preciznost i zarada.
 
MF 5S.105
MF 5S.115
MF 5S.125
MF 5S.135
MF 5S.145
Motor
AGCO Power sa 4 cilindra / 4,4 litara Stage V
Prenosnik
Dyna-4 sa Speedmatching ili Dyna-6 sa uključivanjem pod opterećenjem sa sistemom AutoDrive
Maks. snaga
105 KS
115 KS
125 KS
135 KS
145 KS
Maks. obrtni  momenat*
440Nm
460Nm
520Nm
540Nm
550Nm
Sila dizanja pozadi
5.700kg
Sila dizanja napred**
3.000kg
Međuosovinsko rastojanje
2.550mm

*Maks. obrtni momenat pri 1500 o/min; **Opcija prednjeg polužja

Snaga i ekonomičnost

Najnoviji AGCO Power motori zapremine 4,4 litara i četiri cilindra zadovoljavaju propise o emisiji izduvnih gasova Stage V uz pomoć nekomplikovane MF Sve-u-jednom tehnologije. Ovaj elegantan odgovor je projektovan za čitav vek trajanja traktora, pomažući da se smanje troškovi održavanja. Razvijen od strane AGCO Power, u jednoj kompaktnoj jedinici drži SCR sistem, DOC i katalizator čađi, sve uredno smešteno ispod kabine, zadržavajući vodeću u branši prednju vidljivost preko niskog i vitkog poklopca motora. Duži servisni intervali sada produžavaju intervale za zamenu filtera ulja i goriva na 600 sati, što dodatno pomaže smanjenju tekućih troškova. Novi, optimizovani sistem protoka vazduha poboljšava hlađenje motora, čime se podižu performanse i efikasnost.

Svi traktori serije MF 5S su dostupni sa vrlo cenjenim menjačima Massey Fergusona sa uključivanjem pod opterećenjem sa 16x16 brzina, Dyna-4 ili 24x24 Dyna-6. Vrlo efikasni i laki za korišćenje, oba imaju funkciju kočnica u neutralan položaj. Na Exclusive i Efficient modelima menjači serijski poseduju AutoDrive i upravljaju se preko Multipad džojstika. AutoDrive obezbeđuje automatsko menjanje četiri ili šest koraka kod rada u polju kao i grupa tokom transporta. Essential verzije sa Dyna-4 imaju T-polugu za kontrolu prenosnika uz Speedmatching koji automatski bira najpogodniji odnos pod opterećenjem za brzinu kada se menjaju stepeni prenosa. Dyna-6 modeli poseduju AutoDrive. Sporohodne brzine su opcija na svim modelima i omogućavaju brzine do 70m/h sa gumama od 34” ili 80m/h gumama od 38”.

Renomirani specijalista za utovarivače

Novi traktori serije MF 5S su izvanredni traktorski utovarivači - pružaju vodeću mobilnost u  branši, izuzetnu vidljivost kroz haubu vertikalnog nosača motora i efikasnu hidrauliku visokog protoka. Operacije utovara znatno su olakšane upotrebom izvanrednih kontrola brzine kao i neutralnim funkcijama kočnice i džojstika. Visio opcije krova takođe pružaju jasan pogled na priključak u celom opsegu dizanja.

Osim mogućnosti isporuke sa 'pripremom za utovarivač', MF 5S je dostupan i kompletno sa fabrički opremljenim utovarivačem. Nova brza spojnica sada povezuje hidrauliku i električni sistem što olakšavajući spajanje i odvajanje utovarivača u dvorištu gazdinstva ili u polju.

Nova spojnica spaja hidrauliku i elektroniku

"Massey Ferguson ne nudi samo široku  paletu paralelnih i neparalelnih utovarivača u svom MF FL asortimanu, već se takođe mogu isporučiti fabrički ugrađeni na MF 5S. Ova korisna opcija uključuje priključnu konzolu, namenske vodove i mehanički ili elektronski džojstik za potpunu integraciju utovarivača u traktor", objašnjava Muro.  Dalje dodaje, da ovo pomaže u održavanju izvanredne pokretljivosti, čak i kada je opremljen opcionalnom prednjom ručicom.

Svežija i komfornija kabina sa usavršenim komandama koje se lako koriste

Svi modeli serije MF 5S su opremljeni kabinom visokog kvaliteta koja operaterima daje optimalan komfor. Novi HVAC vazdušni sistem poboljšava distribuciju vazduha, omogućavajući operaterima ne samo da odrede i održavaju najkomforniju temperaturu, već i da smanje vreme odmagljivanja i odmrzavanja.

Multiped džojstik je na Exclusive i Efficient traktorima smešten na novom naslonu ruke, kakav se koristi u nedavno lansiranoj seriji MF 8S. To daje kontrolu nad nizom funkcija, uključujući promenu smera napred/nazad, poluge i razvodnike. Multipad takođe može biti opremljen mikro džojstikom za upravljanje sa dva zadnja razvodnika (ili bilo kojim drugim razvodnikom kada je montiran Datatronic 5). Utovarivači se upravljaju preko odvojenog džojstika koji se nalazi uz Multipad. Na traktorima sa terminalom Datatronic 5, ekran je udobno postavljen desno od konzole.

Essential traktori poseduju kraći naslon ruke, prenosnikom se rukuje preko male T-poluge sa strane i ima posebne poluge za razvodnike. Džojstik se na traktorskim utovarivačima nalazi na prednjoj strani naslona ruke.

Svi modeli serije MF 5S su opremljeni kabinom visokog kvaliteta koja operaterima daje optimalan komfor

Jaka ogibljena prednja osovina

Nova, jača ogibljena prednja osovina pruža najbolji krug okretanja u branši od 4 m. Rad sa novim prednjom polugom kapaciteta 3t, koje sada može da podiže 500 kg više, pomaže u povećanju efikasnosti omogućavajući traktorima da koriste veću prednju opremu. Dodatan komfor nudi elektronski upravljano hidraulično ogibljenje koje koristi dva cilindra sa dužim hodom i tri akumulatora za ublažavanje udara.

Traktori MF 5S za zemljoradnička ili mešovita gazdinstva nude mnoštvo karakteristika za povećanje učinka. Sila dizanja zadnje poluge je povećana na 5.700 kg za čitavu paletu i do 6.000 kg u nekim specifičnim okolnostima, dok je sila dizanja novog i jačeg prednjeg tereta povećana sa 2.500 kg do impresivnih 3.000 kg. Zajedno sa većom ukupnom težinom vozila od 9.500 kg, to traktorima omogućava da bezbedno rukuju širim oruđima za bolju brzinu rada.

Redizajnirano za rukovanje većih tereta, sila podizanja u tri tačke je povećana na 5.700 kg - 7% više u odnosu na svog prethodnika. U nekim okolnostima može da diže do 6.000 kg. Poluga je izrađena od novih komponenata kako bi se obezbedila veća čvrstoća i fleksibilnost ugradnje. Sada postoji opcija kao hidraulična kuka za gornju polugu. 

Upravljanje preko ekrana na dodir i Smart Farming su dostupni od 105 KS

MF Connect telemetrija je opcija na svim modelima serije MF 5S koja korisnicima omogućava da nadziru celokupan vozni park, prikazujući trenutne položaje mašina, pređene deonice kao i niz operativnih podataka. Datatronic 5 pruža intuitivno upravljanje i deo je serijske opreme na modelima Exclusive i opcija za ostale. Ovaj ISOBUS kompatibilni ekran na dodir je informativna stanica za operatera i nadzire sve funkcije traktora i kontroliše sva oruđa koja podržavaju ISOBUS.

Svi elementi MF Technologies/Smart Farming paketa rade preko terminala Datatronic 5. To uključuje automatski sistem navođenja MF Guide kao i MF kontrolu odeljaka i MF kontrolu količine rasturanja, kojima sada može da se upravlja sa do 36 odeljaka i pet proizvoda.

Ovaj ISOBUS kompatibilni ekran na dodir je informativna stanica za operatera

Datatronic 5 se isporučuje sa TaskDoc softverom za izradu zapisa polja kao npr. kartice rasturanja đubriva, evidentiranje potrošnje goriva, izradu izveštaja o poslovima kao i precizno knjigovodstvo o svim izdacima na svakom hektaru. Dodatno olakšanje u radu predstavlja MF TaskDoc Pro preko kojeg ovi podaci preko agrirutera mogu biti preneti do softvera za upravljanje gazdinstvom korisnika ili do Next Machine Management softvera. Ovim funkcijama se alternativno može upravljati i preko opcionog Fieldstar 5 terminala na dodir.

"Massey Ferguson uvođenjem serije MF 5S nastavlja svoj markantan dizajn nove ere, koji je prvi put viđen u naprednoj novoj seriji MF 8S, sledeći istu 'neo-retro' boju sa modernim farovima i LED svetlima", poručuju iz kompanije i dodaju da ovaj dizajn odaje počast nasleđu brenda, obuhvatajući interpretaciju kultne MF sive sabljaste trake na boku i siluetom konjske glave na poklopcu motora, što vuče svoje korene iz serije MF 100.

Više o novoj seriji pogledajte u videu ispod:

Za više dodatnih informacija o svim MF modelima, obratite se kompaniji Austro Diesel, na jedan od niže navedenih kontakata!


Foto prilog


Tagovi

Austro Diesel MF 5S Massey Ferguson Traktor


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner