Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 28.06.2021. 16:00

Novi Massey Ferguson teleskopski utovarivači dižu komfor i produktivnost na novi nivo

Značajna unapređenja hidrostatičke transmisije, uključujući novi režim rada, obezbeđuju da serija MF TH radi uglađenije kako bi se olakšalo rukovanje i povećala produktivnost.

Foto: Austo Diesel
  • 392
  • 565
  • 0

Šest modela najnovije generacije serije MF TH su projektovani da se sa lakoćom nose sa svim poslovima. Paleta počinje sa polukompaktnim MF TH 6030 i ide dalje do najnovijeg MF TH.8043 koji pruža maksimalnu snagu dizanja od 4.300 kg i visinu od 7,5 m i može se opremiti kašikom kapaciteta 3.500 litara.

"MF TH teleskopski utovarivači već poseduju jaku reputaciju za odlične performanse, produktivnost, vidljivost i upravljivost. Novi modeli sada uvode najuzbudljiviji razvoj događaja u 10 godina proizvodnje MF TH. Ovo nije samo nadogradnja - radi se o proboju," kaže Tjeri Lote (Thierry Lhotte), potpredsednik i upravni direktor Massey Fergusona za Evropu i Bliski Istok.

"Serija MF TH je potpuno transformisana. Opremljena sada kabinom visokog komfora, ova nova generacija pruža izvanredan komfor i kontrolu, u kombinaciji sa lakšim rukovanjem i dodatnom automatizacijom", objasnio je Lote.

Tu je i novo sedište kao i novi džojstik koji pruža jednostavno rukovanje hidraulikom i transmisijom, dok novi displej u boji obezbeđuje niz operativnih podataka.

Širok izbor modela za rešavanje svih zadataka

Izbor između šest novih MF TH teleskopskih utovarivača korisnicima omogućava da izaberu tačno onu veličinu i specifikaciju koja savršeno odgovara za rešavanje svih zadataka u dvorištu i u polju. Dva okretna polukompaktna modela, širine svega 2,1 m x 2,1 m visine, su idealni za rad u skučenim prostorima i tradicionalnim poljoprivrednim objektima.

Ove dve mašine i veću, MF TH 7035, pokreće motor od 100 KS sa hidrauličnim protokom od 100 litara/min dajući snagu dizanja od tri tone, pri čemu MF TH 6030 diže teret do visine od šest metara, a MF TH 7030 do sedam. Veći MF TH.7035 ima snagu dizanja od 3,5 t i visine do sedam metara.

Nova tiha kabina pruža izvanrednu udobnost i vidljivost

Posebno razvijene da MF TH operaterima pruže viši nivo komfora i kontrole, potpuno nove kabine poseduju zaobljeniju, asimetričnu strukturu sa lakim ulaskom kroz šira ulazna vrata.

Operateri sada sede udobno na novom standardnom vazdušno ogibljenom sedištu. Opcija sedišta sa grejanjem, koja dolazi od MF traktora, automatski reaguje na stepen neravnina i poseduje automatsko podešavanje visine i težine.

MF TH operaterima pružaju viši nivo komfora i kontrole

Prostrana kabina je sada znatno tiša u svim radnim brzinama i uslovima, uključujući i kada su prozori otvoreni. Merenja pokazuju značajno smanjenje od 1,5 dBA na kolovozu i do 2-3 dBA tokom utovara, uz smanjeni intenzitet i ton buke.

Komande koje olakšavaju rad

Svi MF TH teleskopski utovarivači sada imaju ekskluzivnu levostranu MF polugu za kontrolu snage kao deo serijske opreme. Potpuno ista kakva se koristi kod svih  Massey Ferguson traktora, ona je zgodno smeštena ispod volana i dodirom prsta izvršava tri funkcije: promena smera napred i nazad, menjanje hidrostatičkih  grupa prenosa gore i dole i biranje neutralnog položaja.

Time desna ruka ostaje slobodna za upravljanje utovarnim operacijama, dok kratki pokret prstom upravlja transmisijom.

Novi standardni terminal u boji od 5” jasno prikazuje operativne informacije i može se koristiti za izbor režima upravljanja, a koji sada uključuje novu polu-pasju postavku. Intuitivan meni olakšava navigaciju između postavki, dok se sa opcione zadnje kamere, zajedno sa bezbednosnim uputstvima, automatski pojavljuje prikaz kada se izabere hod unazad.

Uglađeno, precizno upravljanje džojstikom

Posebno razvijen za seriju MF TH, novi ergonomski multifunkcionalni džojstik pruža nesmetano upravljanje - zahteva najmanje 20 odsto manje napora od njegovog prethodnika. Ovo omogućava lak i precizan rad hidraulike i transmisije.

Jednostavan tropoložajni preklopni prekidač na zadnjoj strani se koristi za hod napred, nazad i neutralan položaj. Time se repliciraju iste funkcije sa MF poluge za kontrolu snage, pružajući izbor kako će se promeniti smer i kontrolisati transmisija.

Novi ergonomski multifunkcionalni džojstik pruža nesmetano upravljanje

Nova opcija trešenja kašike, kojom se upravlja preko dugmeta na džojstiku, pomaže da se kašika brzo napuni i isprazni. Trešenje je povezano sa pokretima džojstika, omogućavajući operaterima da upravljaju količinom akcije i njegovim vremenom. Tik iza džojstika, na konzoli, nalazi se MF TH upravljačka podloga sa jasnim i jednostavnim tasterima za navigaciju kroz novi ekran. Tu se takođe nalazi kontrola za jačinu zvuka radija i telefona ako se izabere opcija terminala od 7”.

Snažna i pametna hidraulika

Snažan hidraulični sistem sa senzorom opterećenja daje protok do 190 litara/min na mašinama snage 135 KS i 100 litara/min za modele sa 100 KS, sa proporcionalnim elektrohidrauličnim upravljanjem na svim funkcijama dajući optimalnu tačnost i produktivnost.

To daje izvanredne performanse dizanja čak i pri malom broju obrtaja motora, a Massey Fergusonov SHS (Smart Handling System) omogućava operaterima da odrede maksimalan protok za nesmetan i precizan rad.

Za više dodatnih informacija o svim MF modelima, obratite se kompaniji Austro Diesel, na jedan od niže navedenih kontakata!


Foto prilog


Tagovi

Massey ferguson Austro Diesel Teleskopski utovarivači Tjeri Lote


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u