Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 15.06.2021. 15:00

OptiStone - novi sistem zaštite od preopterećenja za LEMKEN plugove

Srce OptiStone sistema je zatvoren i zaštićen od ulaska nečistoća i drugih elemenata. Novi dizajn nosača plužnih tela omogućava velike sile okidanja i optimalnu kontrolu dubine rada pluga u zemljištima sa puno kamenja.

Foto: LEMKEN
  • 617
  • 34
  • 0

Kompanija LEMKEN specijalizovana za proizvodnju mašina namenjenih profesionalnoj primeni, proizvela je nov sistem zaštite od preopterećenja OptiStone - koji će se ugrađivati u plugove Juwel, Diamant i Titan.

Srce OptiStone sistema je zatvoren i zaštićen od ulaska nečistoća i drugih elemenata. Novi dizajn nosača plužnih tela omogućava velike sile okidanja i optimalnu kontrolu dubine rada pluga u zemljištima sa puno kamenja.

"U slučaju nailaska na prepreku, novi LEMKEN sistem za zaštitu od preopterećenja ima mogućnost pomeranja u vertikalnoj ravni do 37 cm i bočnog pomeranja do 20 cm. Na ovaj način je omogućen dovoljan otklon u slučaju nailaska na prepreku i nesmetan rad čak i u uslovima dubokog oranja“, objašnjavaju iz kompanije princip rada dodajući  da je silu okidanja moguće podešavati sa sedišta traktora da bi se prilagodila različitim uslovima rada.

U slučaju da sistem naiđe na splet korenja ili veći kamen, ceo sistem je dodatno osiguran sigurnosnim vijkom koji sprečava dodatna oštećenja na plugu.

OptiStone sistem za zaštitu od preopterećenja opremljen je radijalno sfernim ležajevima da bi plužna tela bila stabilna u toku okidanja sistema. Plužno telo je čvrsto povezano u tri tačke i shodno tome ne može doći do otkačivanja što je očigledna prednost u odnostu na druga rešenja na tržištu. Radijalno sferni ležajevi su dugotrajni, pouzdani i lako pristupačni radi lakšeg održavanja.

Stručnjaci iz kompanije LEMKEN konstantno rade na unapređenju svojih proizvoda, pa su tako, podsetimo, u martu ove godine tržištu predstavili i mrežni konfigurator za sejalicu Azurit 9 za podršku prikladnom planiranju stalnih tragova u usevu. 

"Novi sistem pomaže poljoprivrednicima u izračunavanju tragova jer određuje koliko redova setvenih tela i gde treba isključiti. Zahvaljujući Azurit 9 s DeltaRow konceptom svaki red semena sastoji se od dva raspoređena podreda u razmaku od 12,5 centimetara“, objasnili su tom prilikom iz kompanije koncept twin-row setve.

Napomenimo još jednom za kraj, da je novi sistem zaštite OptiStone već sada dostupan na tržištu, a za više informacija možete se obratiti LEMKEN predstavništvu na jedan od niže navedenih kontakata.: Milan Slavković  +381 69 780 345.


Tagovi

LEMKEN OptiStone Zaštita od opterećenja Plugovi


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste znali da su za neke od značajnih inovacija u poljoprivredi zaslužne žene? 💡 Njihove vizije unapredile su poljoprivredne prakse, bilo da je reč o održivosti, tehnologiji ili biodinamici. Harijet Vilijams Rasel, Rejčel Karson i Mar... Više [+]