Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF Srbija
  • 31.05.2017. 14:30

Systiva - prvi fungicid kojim tretiramo seme i štitimo list

Systiva® omogućava fleksibilnije upravljanje poljoprivrednim gazdinstvom jer se vreme i resursi efikasno koriste.

  • 1.124
  • 160
  • 0

Od ove godine u paleti BASF-a na našem tržištu prisutan je novi sistemični fungicid za tretman semena pšenice i ječma. Reč je o preparatu Systiva® koji se koristi za suzbijanje prouzrokovača većine bolesti pšenice i ječma.

Registrovan je za primenu u ječmu za suzbijanje prozrokovača lisne rđe (Puccinia spp.), mrežaste pegavosti (Pyrenophora teres), prugaste pegavosti (Pyrenophora graminea), sočivaste pegavosti (Rhynchosporium secalis), pepelnice (Blumeria graminis f. sp. hordei), ramularijske pegavosti (Ramularia collo-cygni), fuzarioza (Fusarium spp., Microdochium nivale) i gari ječma (Ustilago nuda).

Systiva - jedna briga manje

Dok je u pšenici registrovan za suzbijanje prouzrokovača sive pegavosti lista (Septoria tritici), pepelnice (Blumeria graminis f. sp. tritici), više vrsta rđa (Puccinia spp.), fuzarioza (Fusarium spp., Microdochium nivale) i glavnice (Tilletia caries). Jednom rečju, za sve što napada pšenicu i ječam.

Doza primene fungicida Systiva® je 100-150 ml na 100 kg semena, dok u generalnim preporukama za ozimu pšenicu i ječam, koristimo dozu od 150 ml na 100 kg semena uz setvenu normu od 180 kg/ha ili 110 ml na 100 kg semena uz setvenu normu od 250 kg/ha. Systiva® se koristi nerazređena ili razblažena sa vodom u odnosu 1:10 isključivo u toku dorade semena u doradnim centrima.

Posebnost ovog preparata je u njegovoj formulaciji i aktivnoj materiji od koje je napravljen. Tu se pre svega misli na fluksapiroksad (Xemium®), novu, moćnu aktivnu supstancu iz grupe SDHI inhibitora.

Prednosti preparata Systiva®:

  • Nije potrebna rana primena fungicida
  • Pokazuje AgCelence® efekte (poboljšan kvalitet za tržište, povećana produktivnost, veći prinos, povećana vitalnost biljaka, jači koren i biomasa izdanaka)
  • Izuzetno klijanje u uslovima stresa
  • Poseduje jedinstvenu pokretljivost unutar biljke
  • Dokazano pouzdano delovanje

Primena i preporuke za preparat Systiva

Systiva® omogućava fleksibilnije upravljanje poljoprivrednim gazdinstvom jer se vreme i resursi efikasno koriste. Proizvođači više ne moraju da brinu o pritisku koji stvara rana pojava bolesti jer se zaštita nalazi na licu mesta već od same setve. Systiva® dopušta da se vreme setve prilagođava potrebama poljoprivrednika, što proizvođaču daje veću fleksibilnost u jesen.

Zahvaljujući novom preparatu Systiva®, koji sprečava pojavu bolesti koje se prenose semenom ili preko zemljišta, i štiti od jesenjih infekcija, prvi tretman se može odložiti pa i potpunosti izbeći u zavisnosti od godine. S obzirom da u proleće Systiva® pruža izuzetno dobru zaštitu od prouzrokavča bolesti lista i stabla, to u startu obezbeđuje više prostora i štedi dragoceno vreme.

Za više informacija o svim preparatima i novim tehnologijama primene obratite se stručnom timu BASF-a na jedan od dole navedenih kontakata!


Povezana biljna vrsta

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer poseduje visoku hranidbenu vrednost. U ishrani stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje u... Više [+]

Pšenica

Pšenica

Sinonim: - | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usev, a njome je zasejana ¼ obradivih površina na svetu. Pšenični hleb osnovna... Više [+]

Tagovi

BASF Systiva Fungicid Tretiranje semena Ječam Pšenica SDHI inhibitori AgCelence


Partner

BASF Srbija d.o.o.

Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: + 381 (0) 11 30 93 400, e-mail: gordana.sucevic@partners.basf.com web: http://www.agro.basf.rs