Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna setva
  • 10.01.2023. 18:00

Tehnologija setve: Lemken preuzimanjem "Equalizera" širi portfolio proizvoda

Fokus će biti na minimalnom narušavanju zemljišta, korišćenjem poljoprivrede bez obrade. Asortiman proizvoda "Equalizer-a" uključuje precizne sadilice do 36 redova i sejalice radne širine do 24 metra

Foto: LEMKEN
  • 115
  • 8
  • 0

Nemački stručnjak za poljoprivrednu mehanizaciju, kompanija LEMKEN će preuzimanjem južnoafričke kompanije "Equalizer", s kojom je nedavno potpisala ugovor o kupovini, značajno proširiti svoj portffolio proizvoda u tehnologiji setve. Kupovina bi trebalo da se završi u proleće 2023. godine nakon pribavljanja regulatornih odobrenja.

Sadilice i sejalice

Fokus će biti na minimalnom narušavanju zemljišta, korišćenjem poljoprivrede bez obrade. Tome će doprineti asortiman proizvoda "Equalizer-a" koji uključuje precizne sadilice do 36 redova i sejačice radne širine do 24 metra.

Izvršni direktor Lemkena, Entoni van der Lej, veruje da će portfolio južnoafričke firme savršeno nadopuniti segment njihovih sejalica i biti važan element za dalji rast. Naveo je da nema preklapanja u poljoprivrednim mašinama i da "Equalizer" nudi rešenja za kupce i tržišta koja oni do sada nisu mogli podmiriti. 

"Sadilice i sejalice Equalizer, u kombinaciji sa zračnim kolicima, zatvaraju jaz u našem asortimanu proizvoda” , naglasio je. Takođe, Lemkenova tehnologija precizne setve "Delta-Row" će biti dopunjena "Equalizerovom" jednorednom tehnologijom.

Precizne sijačice Foto: Equalizer

Lider u preciznoj setvi

Ova južnoafrička porodična firma osnovana je u Cape Town-u 2000. godine i trenutno zapošljava 180 ljudi. Opslužuje domaće tržište Južne Afrike, gde je lider u preciznoj setvi, i Australiju, koja im je najvažnije izvozno tržište.

"Vidimo veliki potencijal za nove proizvode uz Lemken na našoj strani i radujemo se budućoj saradnji", rekao je osnivač i generalni direktor "Equalizera" Gideon Šreder. Ističe da su ponosni, jer sporazum potvrđuje uspeh i naporan rad celog njihovog tima i lokalnih dilera u protekle 22 godine.

Prvi zajednički projekt je proširenje logistike rezervnih delova 2023. godine. 


Foto prilog


Tagovi

LEMKEN Equalizer Precizne sadilice Širokoredne sejalice Precizna setva


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com