Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 23.11.2017. 18:00

Upoznajte nove MF RB prese za okrugle bale!

Massey Ferguson predstavlja seriju MF RB, nove prese za okrugle bale s fiksnom i promenjivom komorom za presovanje. Pogledajte njihove mogućnosti!

  • 568
  • 52
  • 0

Massey Ferguson na sajmu Agritechnica 2017 u Hanoveru od 12. do 18. novembra 2017. godine po prvi put predstavio je seriju MF RB, nove MF prese za okrugle bale sa fiksnom i varijabilnom komorom za presovanje.
Sve MF prese za bale serije RB kao deo opreme poseduju inovativan sakupljač koji efikasno i bez oštećenja podiže žetvenu kulturu i transportuje je direktno do rotora.

Ovaj inteligentan i praktičan dizajn obezbeđuje, u poređenju sa tradicionalnim sistemima sa zakrivljenom putanjom, ne samo veću efikasnost, već i jednostavniji i tiši rad.

Mašina radi brzo, pažljivo

Umesto upravljanja preko zakrivljene putanje, zupci sakupljača se teraju da rotiraju putem posebno oblikovanih usmerivača. Rotor je opremljen sa pet reda međusobno tesno postavljenih zubaca i na taj način brzo, obazrivo i čisto preuzima žetvenu masu. Sistem ne zahteva održavanje, nema tačke za podmazivanje i ima manje pokretnih delova, a to znači veću pouzdanost.

Najnovija tehnologija prese za bale Massey Fergusona!

Dva hidraulična cilindra podižu i spuštaju sakupljač u radni položaj. Prilagođavanjem zemljišnim uslovima, cilindri mogu savršeno da podrže težinu, tako da praktično "lebdi" iznad zemlje i štiti travnati pokrivač. Pored toga, pritiskač valjka brine za minimalne gubitke i prethodno sabijanje otkosa ispred zubaca i na taj način obezbeđuje optimalnu dopremu materijala. Dva bočna pužna transportera preuzimaju otkos i dopremaju ga direktno do rotora, čime se pomaže formiranje savršenih bala.

MF prese za bale serije RB su na raspolaganju sa sakupljačima različitih širina, od širine 2,0 m kod MF RB1125F, pa do 2,4 m kod MF RB 4160V i RB 4180V.

Xtracut za još veću gustinu

Xtracut sistem od Massey Fergusona pomaže pri tome da se u bale unese više materijala kako bi se formirale teže bale sa većom gustinom. Na taj način se ne povećava samo kvalitet silaže, već se istovremeno smanjuju i troškovi za vezivanje, transport i skladištenje. Rezana silaža nije samo boljeg kvaliteta, ona je takođe i lakše svarljiva i bolja za ishranu. Iseckana slama može se lakše dodati mešanim obrocima i daje podlogu sa boljim upijanjem, a uz to se bolje raspoređuje od stajnjaka.

Sa izuzetkom ulaznog modela MF RB 1125F, Xtracut rezna jedinica je na raspolaganju za sve modele. Ona se odlikuje noževima koji su najduže dostupni na tržištu - za optimalno sečenje i besprekoran rad. Uz Xtracut dobijate i jedinstveni Hydroflexcontrol sistem, koji optimizuje raspoloživost serije MF RB, tako što brzo i lako otklanja bilo kakva začepljenja preko dvostepenog sistema protiv blokiranja.

Modeli sa varijabilnom komorom nude tri opcije za reznu jedinicu sa 13, 17 ili 25 noževa. RB MF 2125 FPR je u potpunosti skrojen za profesionalna gazdinstva i profesionalne vozače i stoga serijski poseduje 25 noževa. Kod verzija XC17 i XC25 dve grupe noževa na hidraulični pogon omogućavaju brzu i jednostavnu promenu dužine rezanja. Na taj način vozač može da aktivira samo jednu grupu noževa ili obe grupe noževa istovremeno kao i da obe deaktivira i uvuče kada one nisu potrebne.

Hydroflexcontrol za rad bez začepljenja

Ovaj ekskluzivni dvostepeni sistem protiv blokiranja Hydroflexcontrol brzo i lako otklanja blokade. Specijalno Hydroflexcontrol uležištenje opruge omogućava ogibljenje prednjeg dna kanala i tako se sprečava do 80% potencijalnih blokada, jer se eventualne grudve bez problema transportuju dalje.

Ukoliko ipak dođe do neke blokade, dno i grupe noževa mogu da se spuste za samo nekoliko sekunde, a da pritom vozač ne mora da napušta kabinu. Na taj način vozač može da poveća svoju brzinu rada u polju u proseku do 20%, čime se značajno povećavaju učinak i efikasnost.

Varijabilna komora - četiri remena za savršeno oblikovane bale

MF RB mašine sa varijabilnom komorom formiraju ujednačeno oblikovane i teške bale od slame, silaže i sena. Ovu neprevaziđenu gustinu omogućava čvrsta, zavarena i vrlo robusna komora kao i sistem konstantnog pritiska.

Četiri u branši jedinstvena, visokokvalitetna i dugovečna remena širine 28,5 cm x 8 mm debljine formiraju bale prečnika do 1,6 odn. 1,8 m. Specijalni valjci obezbeđuju dovoljnu zategnutost 11 m dugih remena i održavaju ih čistim.

Samo jezgro bale se formira uz pomoć patentiranog i jedinstvenog sistema za razvoj bala sa dva dodatna valjka. Zatim se zadnji poklopac prilikom sabijanja polako pomera naniže, pa sve veća bala može da se pomera unazad. Time se smanjuje pritisak na dopremni deo, tako da se povećava protok i istovremeno smanjuje potrošnja energije.

Sistem konstantnog pritiska za veću gustinu

Jedinstveni sistem konstantnog pritiska istovremeno koristi opruge i hidraulične cilindre kako bi kontinuirano povećavao pritisak kod bala koje postaju sve veće. Na taj način je tokom čitavog ciklusa na površini bale obezbeđen konstantan pritisak.

Sistem konstantnog pritiska je odlučujući faktor za ujednačeni oblik i vodeću u branši gustinu bala. Tako se ne pakuje samo više materijala na istom prostoru, već se vrši i optimizacija kvaliteta silaže.

Mehaničko zaključavanje zadnjeg poklopca

Jednostavno i pouzdano mehaničko zaključavanje zadnjeg poklopca, koje se po prvi put primenjuje kod ovih mašina, donosi brojne prednosti - od osiguravanja veće gustine pa sve do održavanja jednakog prečnika i besprekornog oblika bala.

Uz to, mehaničko zaključavanje je energetski veoma štedljivo, jer ne zahteva dodatan hidraulični pritisak kako bi se vrata držala zatvorenim. Ovaj oblikom spojeni mehanizam za svoj rad traži samo ventil jednostavnog delovanja i time pruža maksimalan stepen pouzdanosti.

Fiksna komora - sa stabilnim i jednostavnim sistemom valjaka

MF RB prese za bale sa fiksnom komorom sa svojim gustim i ujednačeno oblikovanim balama prečnika 1,25 m postavljaju novi standard u pogledu bala od slame i silaže. Zahvaljujući tri modela sa različitom opremom, za svakog korisnika postoji odgovarajuća presa za bale - od ulaznog modela bez noževa pa sve do kompletno opremljene mašine za velika gazdinstva i uslužna preduzeća.

Sve prese sa fiksnom komorom poseduju 18 patentiranih PowerGrip valjaka prečnika 22 cm. Jedinstveni dizajn je baziran na deset uzdužno postavljenih rebara koji su sabijeni u valjak debljine 3,2 mm.

Između rebara i bale postoji stalan kontakt, čime se kod svih žetvenih kultura i u svim uslovima na polju obezbeđuje savršena rotacija bala, poznata ujednačena gustina i besprekoran oblik bala.

Potporni ležajevi pritisnih valjaka odlikuju se kućištem koje samo sebe čisti, čime se rasuti materijal i vlaga automatski otklanjaju. Time se sprečava da se materijal tu ukoreni i produžava se vek trajanja ležajeva.

Prese sa fiksnom komorom poseduju isto mehaničko zaključvanje zadnjeg poklopca kao i mašine sa varijabilnom komorom i tako nude iste prednosti ovog zaključavanja oblikom kao što su, između ostalog, veća gustina i izvanredan oblik bala.

Standardno vezivanje mrežom obezbeđuje savršen oblik bala

Sve MF prese za bale serije RB serijski su opremljene Varionet vezivanje mrežom koje se posebno ističe jednostavnim utovarom, podešavanjem i rukovanjem i osigurava da bale zadrže svoj savršen oblik i prilikom transporta i skladištenja. Sistem vezivanja kanapom dostupan je kao opcija.

Fleksibilni Varionet sistem odgovara odlično za sve vrste mreža, nezavisno od njihovog kvaliteta ili dužine. Širina namotavanja može se podesiti bez problema tako da bale budu vezane ili od ivice do ivice ili oko istih, što daje dodatnu zaštitu prilikom utovara, prevoza i istovara.

Zahvaljujući Easy Loading sistemu (ELS), punjenje mreže je brzo, lako i bezbedno, pri čemu ima dovoljno mesta i za rezervni kotur - za do deset sati neprekidnog rada. Pored toga, koturi se mogu zameniti za samo nekoliko minuta i za to je dovoljna samo jedna osoba.

Ukoliko vam nije potrebno vezivanje mrežom, opciono Variotwin vezivanje kanapom predstavlja jednostavnu i ekonomičnu alternativu. Ista impresionira svojom jedinstvenom varijabilnom regulacijom brzine koja omogućava veći broj obmotavanja kanapom na ivicama bala i time veću sigurnost i brže vezivanje.

Izvanredna konstrukcija i jednostavno održavanje

MF prese za bale serije RB ne ističu se samo izradom izvanrednih, jednakih bala, već i visokokvalitetnom konstrukcijom i pouzdanošću. Pokreće ih Powersplit menjač koji ravnomerno raspoređuje snagu kardanskog vratila, a pritom nisu potrebni lanci za promenu smera. Menjač je opremljen za najveće terete i uvek daje izvanredan obrtni momenat kako bi u svim uslovima mogao da pruži maksimalan učinak, čak i kod vlažnih silo bala.

Komore za bale su konstruisane tako da izdrže ekstremna opterećenja koja su potrebna za tako impresivnu gustinu. Robusni, zavareni bočni zidovi su savršeno poravnati i ojačani fiksnim valjcima, tako da pružaju potrebnu stabilnost.

Uz to, sve MF prese za bale serije RB su opremljene lancima vrhunskog kvaliteta. Isti se automatski podmazuju preko četaka ili filcanih traka, pri čemu je, zahvaljujući individualnom podešavanju, moguće osigurati da dobiju tačno potrebnu količinu. Podmazivanje ležajeva sada se brže i jednostavnije vrši preko centralnih blokova za podmazivanje, što dodatno povećava pouzdanost i produžava vek trajanja.

U video prilogu pogledajte rad MF serije:

Za više informacija o o RB seriji presa, obratite se kompaniji Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Balirka Massey Ferguson Austro Diesel Okrugle bale RB serija Nove tehnologije


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]