Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DowAgroSciences VmbH
  • 23.02.2017. 12:00

Uspešno suzbijte širokolisne korove

Kako bi usevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i dobro zaštićeni, kompanija Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

  • 2.399
  • 90
  • 0

Kako se bliži dolazak toplijeg vremena, polako se pripremamo za prolećna tretiranja useva protiv korova. Korovi uveliko mogu da smanje prinos i kvalitet uzgajane kulture. Kako bi usevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i dobro zaštićeni, kompanija Dow AgroSciences VmbH donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

Suzbijanje širokolisnih korova

Herbicid Lancelot 450 WG, kombinovani je herbicid za suzbijanje najznačajnijih jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, kao što su palamida, prilepača, mišjakinja, gorušica i drugi.

Lancelot 450 WG je idealan za suzbijanje osjaka koji je veliki problem u usevu žitarica. Biljka osjaka proizvede 4000-5000 semenki, ali može ih imati i do 40000, a klijavost zadržavaju preko 6 godina.

Primenjuje se u pšenici i ječmu u dozi od 33g/ha od početka bokorenja do vidljivog drugog kolenca. Osim folijarnog, poseduje i rezidualno delovanje, što znači da ste sigurni da ćete suzbiti i korove do 3 nedelje nakon tretiranja (pakovanje - 33 g za 1 ha, 500 g za 15 ha).

Potrebno je spomenuti i herbicid Starane 250, koji je već neko vreme na našem tržištu. Idealan je za suzbijanje širokolisnih korova kao što su prilepača, poponac, mrtva kopriva, mišjakinja i drugih. Primenjuje se u dozi od 0,6-0,8 l/ha (u zavisnosti od stepena zakorovljenosti useva) u pšenici, ječmu, raži i zobi od početka bokorenja do pojave lista zastavičara (dugo razdoblje primene).

Za zaštitu ozime uljane repice od širokolisnih korova iz porodica glavočika, štitarki i mahunarki preporučuje se herbicid Lontrel 100 i Lontrel 300.

Svakako je preporuka da se pridržavate preporučene doze i vremena primene pojedinog herbicida, a za više informacija o prolećnom tretiranju useva protiv korova možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: - | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usev, a njome je zasejana ¼ obradivih površina na svetu. Pšenični hleb osnovna... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer poseduje visoku hranidbenu vrednost. U ishrani stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje u... Više [+]

Tagovi

Dow AgroSciences VmbH Širokolisni korovi Lancelot 450 WG Pšenica Ječam Starane 250 Mustang Lontrel 300


Partner