Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Velika Morava
  • 17.01.2017. 11:00

Kormorani otimaju ribu pecarošima

Kormorani, koji se ovih dana nalaze u velikom broju na zaleđenoj Velikoj Moravi, izazvali su gnev ribolovaca. Jedna ptica dnevno pojede pola kilograma ribe.

Foto: MAKY_OREL / Pixabay
  • 1.589
  • 77
  • 0

Kormorani, koji se ovih dana nalaze u velikom broju na zaleđenoj Velikoj Moravi, izazvali su gnev ribolovaca. Kak prenosi RTS, ovih ptica ima oko 1.500 od Stalaća do ušća u Dunav. Pecaroši smatraju da bi ribočuvari trebalo da reše ovaj problem.

"Ribočuvari pecarošima, rekreativcima na Moravi, oduzimaju i najmanje udice, za par ulovljenih ribica, a sada ništa ne rade da oteraju kormorane, koji dnevno pojedu i po nekoliko stotina kilograma ribe", rekli su ribolovci na Moravi za Tanjug.

Kormorani - najorganizovanije ptice

Ove ptice, poznate i kao crni vranci, stručnjaci smatraju veoma inteligentnim i najorganizovanijim među ovom vrstom životinja. One čekaju ribu, koja dolazi pokiseonik i tada ih love. Lupajući krilima, ribu isteruju na površinu, a mogu da rone i do 13 metara. Jedna ptica dnevno pojede pola kilograma ribe.

Izvor: RTS

Foto: MAKY_OREL / Pixabay


Izvori

RTS


Tagovi

Ribarstvo Kormorani Velika Morava


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u