Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Halal Fair 2019
  • 16.09.2019. 13:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

20 privrednika iz Saudijske Arabije dolazi na Sarajevo Halal Fair 2019

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih finansijskih institucija na svetu, osnovala je poslovni forum THIQAH sa ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će da omogući privrednicima međusobno povezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Foto: SHF
  • 76
  • 3
  • 0

Izaslanstvo od 20 privrednika iz Kraljevine Saudijske Arabije, predvođeno poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH, najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019.

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih finansijskih institucija na svetu, osnovala je poslovni forum THIQAH sa ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će da omogući međusobno povezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti. Poslovni forum THIQAH glavni je prozor IsDB grupe koji olakšava kontakt i koordinaciju između delova IsDB-a i privatnih kompanija i povezanih institucija u zemljama članicama IsDB Grupe. Glavni fokus delovanja je na maksimiziranju prekograničnih ulaganja među državama članicama IsDB Grupe koji će biti podržani finansijskim proizvodima i uslugama IsDB-a.

THIQAH i Bosna Bank International od ranije imaju potpisan sporazum o saradnji koji uključuje koorganizovanje događaja Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair. Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresovani su za uspostavljanje saradnje u oblasti halal - turizma i halal - hrane, a posredstvom BBI VIP Business Cluba koji deluje u okviru Bosna Bank International (BBI) tokom sajma biće organizovani poslovni B2B sastanci sa ciljem povezivanja regionalnih i arapskih privrednika.

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH ugledni su biznismeni sa liste najbogatijih ljudi u arapskom svetu i čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svetu, kao što su Svetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Evropska banka, Svetska trgovinska organizacija i mnogi drugi. Učestvovanje na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili učesnici iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi.

SHF 2019 biće održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za sertifikovanje halal kvaliteta BiH, kao i Udruženja halal - industrije koje deluje pri Privrednoj/Gospodarskoj Komori Federacije BiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsedništva BiH, Šefika Džaferovića.


Tagovi

Sarajevo Halal Fair Halal hrana Halal turizam Islamska razvojna banka


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Sarajevo Halal Fair

Trg djece Sarajeva 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel: +387 33 275 519, e-mail: info@sarajevohalalfair.com web: https://www.sarajevohalalfair.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić