Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica
  • 13.02.2023. 18:00
  • Hanover, Nemačka

Agritechnica 2023. očekuje 2.000 izlagača i više od 400.000 posetilaca

Sajam broj jedan, kako ga mnogi zovu, okupiće mnoge proizvođače i distributere poljomehanizacije, inženjere, programere, istraživače, poljoprivrednike i druge zainteresovane.

Foto: Agritehnica
  • 119
  • 29
  • 0

Nakon što nije održana planirane 2021. pa ni izdanje nije prolongirano za 2022., ovogodišnja Agritechnica 2023, željno se iščekuje. Glavno mesto susreta inovatora i velikih kompanija na tržištu poljoprivrednih mašina i biljne proizvodnje, održaće se u Hanoveru, Nemačkoj od 12. do 18. novembra.

Sajam broj jedan, kako ga mnogi zovu, okupiće mnoge proizvođače i distributere poljomehanizacije, inženjere, programere, istraživače, poljoprivrednike i druge zainteresovane. 

Oko 2.000 izlagača i preko 400.000 posetilaca

Organizator, Nemačko poljoprivredno društvo DLG, ističe da se već prijavilo 2.000 izlagača iz 49 zemalja. Zastupljene su sve vodeće kompanije za poljoprivrednu mehanizaciju koje će predstaviti proizvode koji će definisati budućnost biljne proizvodnje.

Očekuje se i više od 400.000 posetilaca. Biće im dostupan pregled poljoprivrednih tehnologija, šumarskih rešenja, aplikacija za uređenje životne sredine, biogoriva i još mnogo toga.

Važan sektor sedmodnevne izložbe je Systems & Components, B2B tržište na kojem se inženjeri, istraživači, menadžeri nabavke i udruženja povezuju i dele znanja o najnovijim dostignućima u poljoprivredi. Tu je i nova DLG platforma za poljoprivredne i prehrambene sisteme budućnosti, sa jakim vezama s poljoprivrednicima. "Inhouse Farming - Feed & Food Show".

Uvek atraktivna 

Tema sajma je Zelena produktivnost

"Kao najveći svetski sajam u industriji, Agritechnica nije samo vodeća međunarodna poslovna platforma, već i forum za svetsku profesionalnu razmenu biljne proizvodnje orijentisane na budućnost", rekao je projekt menadžer Timo Zipf.

Vodeća tema je "Zelena produktivnost" koja se fokusira na izazove modernog ratarstva: kako poljoprivreda može povećati produktivnost uz zaštitu zemljišta, klime i životne sredine?

Uz izložbeni, tu je i program u kojem će se održavati dešavanja uživo, demonstracijski prikazi i drugo. Biće dodeljene zlatne i srebrne nagrade za inovacije. 

Fotografije sa poslednje Agritechnice pogledajte u galeriji ispod teksta. 


Foto prilog


Tagovi

Agritehnica 2023 Sajam poljoprivredne mehanizacije Poljoprivredne inovacije DLG Nemačka Hanover


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.