Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Beelgrade
  • 27.01.2022. 19:30
  • Grad Beograd, Beograd

Agro Belgrade je okupio 500 izlagača i ministre poljoprivrede iz regiona

Pored izlagača iz Španije, Holandije, Italije, Švajcarske, ove godine je prisutno i oko 25 izlagača iz Severne Makedonije i Albanije

Foto: Agro Belgrade
  • 164
  • 42
  • 0

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović i kolege ministri iz zemalja regiona Republike Srpske, Severne Makedonije, Albanije kao i predstavnici grada Beograda i Suzan Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji su zvanično otvorili treći Agro Belgrade.

Ovaj vodeći sajamsko konferencijski događaj za voćarstvo, povrtarstvo i vinogradarstvo je okupio više od 500 kompanija iz sektora i predstavio njihove proizvode i usluge. Glavni partneri Agro Belgrade sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda i USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu. 

"Drago mi je da smo treći put na ovakvoj vrsti manifestacije. Srbija je 2021. godine izvezla milijardu evra voća i povrća. To su stvari o kojima smo nekad sanjali. I tu nije granica", izjavio je Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Izlagači iz cele Evrope

Pored izlagača iz Španije, Holandije, Italije, Švajcarske, ove godine je prisutno i oko 25 izlagača iz Severne Makedonije i Albanije, što je rezultat saradnje sa regionalnim USAID-ovim Projektom za ekonomski razvoj, upravljanje i rast preduzeća. 

"Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da učestvujem u otvaranju ovako važnog događaja za srpsku poljoprivredu, zato što agro sektor predstavlja veliki potencijal za privredni rast zemlje. Agro Belgrade je na dobrom putu da postane izuzetno važno mesto okupljanja kompanija iz celog regiona," izjavila je Suzan Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji.

Beograd za vikend postaje voćarski centar regiona - Agro Belgrade 2022

Naglasila je da je da su značajni sajamski događaji, širom Evorpe i SAD-a, su bili rezervisani za odabrane kompanije koje su mogle da priušte da ih posete. Sada postoji događaj koji dovodi kupce u Srbiju i spaja ih sa srpskim proizvođačima. 

Agro Belgrade omogućava izlagačima razmenu iskustava, priliku da sklope nova poslovna partnerstva i odlično mesto za sve posetioce da učestvuju u trodnevnoj konferenciji uz mnogobrojne stručnjake iz industrije. 


Tagovi

Agro Belgrade Sajam voćarstva Branislav Nedimović USAID Suzan Fric


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.