Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 21.03.2023. 13:30
  • Osijek

Agro.Rocks 2023 - objavljen datum održavanja ovogodišnje konferencije

Konferencija će sredinom septembra okupiti najvažnije aktere hrvatskog agrara: proizvođače hrane, regulatore i tehnološku scenu - kako bi se pokrenula pitanja o razvoju sela i poljoprivrede te ponudila rešenja i modeli.

Foto: AK
  • 146
  • 8
  • 0

Na Svetski dan demokratije, 15. septembra, u Osijeku će se održati konferencija o novim tehnologijama u poljoprivredi Agro.Rocks 2023. Ovaj će događaj okupiti brojne poljoprivredne proizvođače, preduzetnike i predstavnike naučnog, javnog i civilnog sektora.

Sa njima ćemo razgovarati o budućnosti proizvodnje i razvoju ruralnih prostora s aspekta politika, novih tehnologija i vrlo aktuelnih bezbedonosnih i klimatskih izazova - sve u kontekstu pronalaska novih modela i rešenja na kojima treba počivati dalji razvoj.

U tri panel diskusije osvrnućemo se na aktuelne teme: kakve je trendove pokrenuo rast cena energenata, hoće li rat u Ukrajini dovesti do trajnog poremećaja na tržištu žitarica i uljarica, kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potrebu veće proizvodnje hrane te šta je danas uopšte samoodrživost?

Razgovaraćemo o problemima pojedinačnih sektora proizvodnje. Na panelu ratarskih tema govora će biti o aktuelnim izazovima sveta uljarica i žitarica, dok će se blok posvećen voćarstvu i vinogradarstvu fokusirati na prilike rasta. Otvorićemo  i diskusiju o održivosti i perspektivama proizvodnje mleka i mesa i potražiti odgovore na pitanje koja su nova IT rešenja na vidiku kada je reč o stočarstvu. 

Pokrenućemo pitanja o razvoju sela i poljoprivrede, s ciljem da se očekivani razvoj dogodi većom brzinom i na zdravijim osnovama. Da ostvarimo veću vrednost proizvedenog, a da životnu sredinu sačuvamo za generacije koje dolaze.

Organizatori konferencije Agro.Rocks 2023. su informacioni sistem Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.


Tagovi

Agro.Rocks 2023 Društvo agrarnih novinara Hrvatske Grad Osijek Osječko-baranjska županija HAPIH


Autorka

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistar politikologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Vode Vojvodine" su zaračunale prvi kvartal naplate naknade za odvodnjavanje za 2024. godinu, javljaju nam čitaoci Agrokluba. Prema Zakonu donetim još u novembru, ova naknada je za 2023. umanjena 50 odsto, a ukida se od ove godine. Zato su... Više [+]