Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrosirm 2019
  • 07.06.2019. 11:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Sremska Mitrovica

Agrosirm: Sajam koji predstavlja sve što je potrebno u poljoprivredi

Sremski poljoprivredni sajam, Agrosirm, održaće se 8. i 9. juna u srcu Srema, u Sremskoj Mitrovici. Cilj organizovanja jednog ovakvog događaja jeste da se na jednom mestu predstavi sve ono što može da interesuje poljoprivrednika.

Foto: Agencija za rural. razvoj, S. Mitrovica
  • 242
  • 8
  • 0

Srem je bogat poljoprivredni kraj, koji zaslužuje jedan veliki poljoprivredni događaj, a upravo je to sremski poljoprivredni sajam, Agrosirm, koji će se 8. i 9. juna održati u srcu Srema, u Sremskoj Mitrovici, na Hipodromu. Ideja o potrebi za ovakvom smotrom agrara javila se 2017. godine kada je na istom mestu organizovana Izložba poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača, koja je već 2018. godine prerasla u sajam, da bi se u takvom obliku održala i ove godine.

U nedelju od 14 sati održaće se "Fijakerijada", u organizaciji Konjičkog kluba "Srem". Fijakerijada se organizuje u okviru projekta "HORIS - konjička ruta Srema"- program prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, a Sajam će svečano otvoriti Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede,  u subotu 8. juna u 11 sati.

Sajam nudi sve što poljoprivredniku treba

Uvažavajući interese privrede i privrednika, a uzimajući u obzir privrednu strukturu i veliko učešće poljoprivrede u njoj, ideja i cilj organizovanja jednog ovakvog događaja jeste  da se na jednom mestu predstavi sve ono što može da interesuje poljoprivrednika - od mehanizacije, priključnih mašina, semenske robe, stočne hrane, sadnog materijala, do novih tehnoloških rešenja koja pojednostavljuju i čine ekonomičnijom poljoprivrednu proizvodnju. U poljoprivrednom delu sajma demonstriraće se rad motornih testera, trimera, atomizera, prskalica, rolbalera i druge mehanizacije. 

Cilj sajma je da predstavi sve ono što poljoprivredniku treba

U drugom segmentu biće predstvaljeno još nešto čime se Srem ponosi - gastronomsko turistička ponuda. Očekuju se brojni izlagači poljoprivredno prehrambenih proizvoda, proizvođači suhomesnatih proizvoda, kozjeg i kravljeg sira, slatko slane zimnice, rakije, vina, kao i etno domaćinstva i proizvođači zanatskih proizvoda - rukotvorine, suveniri, domaća radinost.

Svi specijaliteti deliće se besplatno posetiocima

U okviru gastro turističkog bloka biće predstavljena i "Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda", koju čine lokalni poljoprivredno prehrambeni i zanatski proizvodi, a koja će se moći nabaviti kao diplomatski, odnosno korporativni poklon.

Na sajmu se očekuje i bogat prateći sadržaj - kuvaće se vojnički pasulj, kotlići, paprikaš od gljiva, a svi specijaliteti deliće se besplatno posetiocima. Najsrećnije očekuju i vredne nagrade sponzora sajma - gume za traktor firme "Mitas" Ruma, kao i vikend za dve osobe u hotelima "Premier Aqua" u Vrdniku i "Moravica" u Sokobanji.

Manifestaciju organizuju Grad Sremska Mitrovica, PKS Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga i domaćin - PJ "Dubrava" KPZ Sremska Mitrovica, proizvođač prikolica, teških drljača, platformi za branje voća i ostale priključne poljo mehanizacije. Od koorganizatora iz civilnog sektora tu su Konjički klub "Srem" i Ruralni centar SOVA iz Sremske Mitrovice. Organizaciju i realizaciju sajma podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, i brojne gradske organizacije i javna preduzeća - Agencija za ruralni razvoj, Turistička organizacija i JKP "Komunalije". Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje.


Foto prilog


Tagovi

Poljoprivredni sajam Agrosirm Sremska Mitrovica Branislav Nedimović Vredne nagrade Prekogranična saradnja Smotra agrara


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kobila koja je vukla teret pala je od umora na raskrsnici Takovske, Nemanjine i Ulice Bratstva i jedinstva u Požarevcu. Direktor JP "Ljubičevo", Mirko Stojanović, koga su građani pozvali, na ulici joj je dao sisteme i zaključio da kobila st... Više [+]