Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gru
  • 24.08.2020. 18:00
  • Berlin, Nemačka

Berlinska Međunarodna Zelena nedelja sledeće godine bez posetilaca

Međunarodna zelena nedelja 2021. održaće se samo kao industrijsko okupljanje. Javni događaj, odnosno najveći poljoprivredni i prehrambeni sajam, neće se održati.

Foto: Facebook/Grüne Woche
  • 71
  • 3
  • 0

Stočne izložbe, mehanizacija svih vrsta, nebrojno štandova sa kulinarskim i drugim specijalitetima iz celog sveta, seminari, poslovni susreti i desetak hiljada posetilaca svake godine pokazatelj su uspešnosti najvećeg međunarodnog događanja u području poljoprivrede - internacionalnog sajma Zelena nedelja, koja se svake godine održava u Berlinu. 

Ipak, na 86. izdanju koje bi trebalo da se održi u januaru 2021. godine, sve će ipak biti drugačije jer će se zbog pandemije i mera opreza odvijati bez publike, najavili su iz Messe Berlin.

"Nemoguće je održati tako veliki sajam u trenutnoj situaciji, uz poštovanje potrebnih zahteva na daljinu i higijenskih pravila. U konsultaciji sa partnerima prilagodili smo koncept. Međunarodna zelena nedelja ove godine održaće se samo kao okupljanje privrednika iz ovog sektora. Javni događaj, odsnosno najveći poljoprivredni i prehrambeni sajam, neće se održati", poručio je doktor nauka Kristijan Guke, predsednik Uprave.

Ove godine rekordan broj posetialaca

Na ovogodišnjoj Zelenoj nedelji partner je bila susedna Hrvatska koja je učestvovala sa 50 svojih izlagača. Inače, na jubilarnom 85. sajmu bilo je više od 1.800 izlagača iz 72 zemlje sveta koji su predstavili čak 100.000 proizvoda na impozantnih 118.200 m2. 

Koncept i specifične teme za 86. izdanje trenutno se razvijaju zajedno sa partnerima, Nemačkim udruženjem poljoprivrednika (DBV) i Savezom nemačke prehrambene industrije (BVE) kao i sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede. Uz to, Messe Berlin radi na bezbednosti i higijenskim merama zajedno sa zdravstvenim institucijama, poručuju organizatori. 


Tagovi

Zelena nedelja Sajam Berlin Posetioci Izlagači Bez publike


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer