Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 15.05.2017. 14:32

Bogata ponuda na izložbi stoke

Posetioci Poljoprivrednog sajma u iščekivanju Dana stočara u četvrtak već sada mogu da se upoznaju sa bogatom ponudom više od 1.500 grla.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.073
  • 73
  • 0

Ovogodišnju izložbu stoke na Poljoprivrednom sajmu obeležiće 1.500 grla goveda, konja, koza, ovaca, svinja, živine i sitnih životinja. Novina je i aukcija stoke, koja će po prvi put biti održana za ovce i goveda.

Veliko interesovanje za ovce i koze

Svi zainteresovani za ovčarsto i kozarstvo mogu da pogledaju najbolje primerke rasa ovaca: lipska, virtemberg, bergamo, il de frans, svrljiška, kao i alpino rase koza. Posebno su interesantni ovnovi gorostasi, koji su teški više od 150 kilograma.

Izložba u brojkama: 150 goveda, 94 konja, 38 koza, više od 500 ovaca, 250 svinja i više od 500 sitnih životinja i živine.

Kokan ukras izložbe

Goveda se nalaze u Hali 12. Njih 150 predstavlja 17 izlagača. Prisutne su simentalska rasa, holštajn, frizijska, šarol i lagus. Bik Kokan je najveće grlo, a težak je gotovo dve tone! Njegov vlasnik, Nenad Nikolić, poljoprivredno gazinstvo "Džonson" iz Ćupije, kaže da njegov ljubimac dnevno pojede oko 15 kg hrane.

Kokan se ove godine nalazi na aukciji, koja će biti održana u četvrtak u 13 sati. Početna cena za njega je 4.500 evra. Ovaj bik je rođen 2012. godine, dobroćudan je i umiljat. Mogao bi da se koristi za veštačku oplodnju, ali za sada nije bilo zainteresovanih, rekao je Nikolić.

Kokan ima 1.980 kilograma!

Čiste rase svinja

Rase landras, angus, veliki jokšir, hemšir i durok nalaze se u Hali 31. Predstavlja ih 14 izlagača. Izložena su najbolja grla, a u oborima se mogu pronaći šampioni Novosadskog sajma.

Osim ovih izložbi, posetioci mogu da posete i one sitnih životinja, posvećene ukrasnoj živini, golubovima, kunićima.

Dan konja u utorak

Izloženo je 214 priplodnih grla konja, a najviše je onih lipicanske rase. Tu su i rase arapska, nonius, fizijska, hrvatski hladnokrvi i šetand poni. Javno ocenjivanje najboljih grla biće organizovano u u utorak. Na Manježu se održavaju interesantna nadmetanja, kao što je takmičenje u vožnji zaprega.

Foto: Vedran Stapić


Foto prilog


Tagovi

84. poljoprivredni sajam Izložba stoke Novi Sad Kokan Dan konja Nenad Nikolić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner