Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritech 2022
  • 06.03.2022. 15:00
  • Celje, Slovenija

Celjski 3. Agritech nudi bogat izložbeni program - od traktora do šumarske mehanizacije

Poslednje dve verzije Agritech-a pokazale su da je struci potreban specijalizovani sajam i to pre glavne poljoprivredne sezone.

Foto: Celjski sejem
  • 90
  • 9
  • 0

Agritech je najveći stručni sajam poljoprivredne i šumarske mehanizacije u Sloveniji. Njegovo treće izdanje održaće se od 9. do 13. marta u Celju. Ovaj je sajam prvi put otvoren 2019. godine, da bi 2021. pauzirao zbog pandemije virusa korona. 

Organizatori obećavaju bogat izložbeni program poljoprivredne i šumarske mehanizacije koji će se predstaviti u čak šest sajamskih hala. U pripremi je i raznovrstan popratni program pa će se tako ove godine po prvi puta, 12. i 13. marta održati 45. Dani pčelarstva ApiSlovenia.

Poslednje dve verzije Agritecha pokazale su da je struci potreban specijalizovani sajam i to pre glavne poljoprivredne sezone.

"Uprkos jednomesečnom odlaganju termina sa februara na mart, ovo je još uvek dobro vreme za poljoprivrednike i šumare, jer tada donose odluke o ulaganju", izjavila je koordinatorka sajma Agritech Renata Košenina

Očekuje se 100 izlagača, uglavnom iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Italije. Više od 350 različitih brendova predstaviće čak 15 različitih zemalja. Posetioci će moći da vide mehanizaciju od traktora do priključaka raznih vrsta, ali i kombajne, prikolice, cisterne kao i šumarsku mehanizaciju. 

Mesto susreta

Osim toga, u programu je i asortiman za ishranu stoke, sredstva za zaštitu bilja, semenski materijal, sistami za navodnjavanje, oprema za štale, mašine za preradu hrane, hladnjače i slično. Kako najavljuju organizatori, nisu zaboravili ni na vinogradare, koji će moći da se upoznaju sa novom mehanizacijom i opremom za vinogradarstvo. 

U sklopu manifestacije održaće se i tematski dan za šumoposednike, 12. marta, a sve dane Agritecha probne vožnje traktora. 

Cena ulaznica je devet evra za odrasle, sedam za penzionere te šest evra za učenike i studente. Porodična ulaznica za jednu do dve osobe i decu do 15 godina je 18 evra, a za najavljene grupe od preko 20 odraslih sedam evra po osobi. 

Parking je besplatan, a radno vreme sajma je od devet do 18 sati. 


Tagovi

Agritech Celjski sejem Renata Košenina ApiSlovenia Sajam mehanizacije Probna vožnja


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Celjski sejem d.d.

Dečkova cesta 1, 3000 Celje, Slovenija
tel: +386 3 54 33 000, fax: +386 3 54 19 164, e-mail: info@ce-sejem.si web: https://agritech.ce-sejem.si/en/