Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani kupine 2019
  • 25.07.2019. 19:00
  • Kolubarski okrug, Stave

Dani kupine promovišu seoski turizam

Dvanaesta po redu privredno - turistička manifestacija Dan kupine 2019, održaće se u selu Stave pored Valjeva, u nedelju 28. jula. Ove godine pored zabavnog programa, biće organizovano takmičenje u spremanju gulaša i pasulja, kao i izložba domaćih proizvoda, Seoske olimpijske igre i Medicinsko selo.

Foto: Sanja Dovečer
  • 354
  • 12
  • 0

Dvanaesta po redu privredno - turistička manifestacija Dan kupine 2019, održaće se u selu Stave pored Valjeva, u nedelju 28. jula. I ove godine okupiće se pre svega proizvođači kupina, prerađivači i otkupljivači, ali će biti i bogat prateći program.

Kupina zauzima visoko drugo mesto kao voćna vrsta koja se gaji u Stavama, odmah iza šljive. Manifestacija se organizuje već desetak godina, a pored izložbe tu su i kulturna dešavanja.

Organizovano i takmičenje u spremanju gulaša

Ovogodišnji Dani kupina otvaraju se u 10 sati, izložbom kupine i proizvoda od ovog voća, zatim će uslediti i zvanično otvaranje  i kulturno - umetnički program, a u 13 sati je proglašavanje pobednika i dodela nagrada. I ove godine za najbolje proizvođače pripremljene su vredne novčane i robne nagrade.

Ove godine pored zabavnog programa, biće organizovano takmičenje u spremanju gulaša i pasulja, kao i izložba domaćih proizvoda, Seoske olimpijske igre i Medicinsko selo. Organizatori očekuju i 15 do 20 posada džipova, koji će krenuti sa Stava, preko Stanine reke do podnožja Medvednika, a potom će preko Suvodanja vratiti se na Stave.

Dani kupina promovišu i turistički potencijal

Ovim događajem predstavljaju se i turistički potencijali sela sa obronaka Medvednika, očuvana priroda, kao i mogućnost za gajenje zdravih proizvoda. 

Na Stavama će tog dana boraviti i gosti iz turističkih organizacija Bijeljine, Loznice, Krupnja, Zlakusa i Udruženje žena Kalina, iz Loznice koji će predstaviti svoj turistički potencijal uz poseban osvrt na ruralni turizam.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Valjevo, organizator je Mesna zajednica Stave, a koorganizator Turistička organizacija Valjevo i Regionalna privredna komora.


Tagovi

Dani kupine Turistički potencijal Ruralni turizam


Autorka

Sanja Dovečer

Više [+]

Novinarka sa dvodecenijskim iskustvom. Upoznata sa stanjem i kretanjima u oblasti poljoprivrede na području Valjeva.