Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani maline 2019
  • 27.06.2019. 11:00
  • Zlatiborski okrug, Arilje

Dani maline - Strateški proizvod Srbije ima svoju manifestaciju

Manifestacija posvećena malini održaće se i ove godine u Arilju, 05. i 06. jula. Događaj okuplja proizvođače i prerađivače maline i drugog jagodičastog voća, kao i distributere mehanizacije i opreme za voćnjake, distributere sredstava za zaštitu voćnjaka i mnoge druge.

Foto: www.arilje.org.rs
  • 271
  • 10
  • 0

Manifestacija posvećena malini održaće se i ove godine u Arilju, 05. i 06. jula. Događaj okuplja proizvođače i prerađivače maline i drugog jagodičastog voća, kao i distributere mehanizacije i opreme za voćnjake, distributere sredstava za zaštitu voćnjaka, banke i osiguravajuća društva, kupce iz Arilja i čitave Srbije.

Dvodnevnu menifestaiju prate razne izložbe slika i predmeta na temu maline, kulturno - umetnički program uz nastup poznatih i priznatih domaćih izvođača zabavne i narodne muzike. Organizovana su stručna predavanja i predstavljanje mera agrarne politike Republike Srbije.

Posetioci mogu da  degustiraju rakiju od maline i drugih vrsta voća, kolače, džem, kompot, slatko, praline, sokove, pivo, medovaču i razne druge proizvode. 

Program menifestacije čine i takmičenja u raznim kategorijama, kao što su najslađi kolač od maline, najveći zasad, maline, najuređeniji malinjak, najperspektivniji mladi proizvođač maline, najuređeniji štand, najslađa malina.

 Malina je strateški proizvod Srbije a ariljska malina, koja je visokog kvaliteta i zaštićenog geografskog porekla, trebala bi da bude prioritet lokalne samouprave, prema rečima organizatora.


Tagovi

Dani maline Arilje Strateški proizvod Rakija od maline


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.