Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kobasicijada
  • 10.01.2024. 15:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Belo Blato

Deseta "Beloblatska kobasica" prvog vikenda februara

Pored takmičenja u svinjokolju kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima (subota) i takmičenja u pravljenju svežih domaćih kobasica (nedelja) biće organizovane i prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda.

Deseta "Beloblatska kobasica" prvog vikenda februara
Foto: Facebook/Kobasicijada Belo Blato
  • 175
  • 53
  • 0

Nakon dužeg vremena iščekivanja objavljen je zvaničan datum održavanja jubilarne desete manifestacije "Beloblatska kobasica" i to 3. i 4. februara u zrenjaninskom selu Belo Blato.

Kako se dalje navodi na sajtu volimzrenjanin.com, kao i svake godine pored takmičenja u svinjokolju kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima (subota) i takmičenja u pravljenju svežih domaćih kobasica (nedelja) biće organizovane i prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata, kao i alata i pribora za svinjokolje. Takođe, očekuju se brojni gosti iz Slovačke, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, kao i učesnici iz cele Srbije.

Svinjokolj kako se to nekad radilo (foto: Dragan Prvulović)

"Prošle godine imali smo više od 30.000 posetilaca i nadamo se da će ove godine taj rekord biti oboren", rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Rajko Kapelan.


Tagovi

Belo Blato Beloblatska kobasica Suhomesnati proizvodi Svinjokolj Domaće kobasice Takmičenje Manifestacija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Marina Stefanović iz Zaječara, jedna je od retkih koja uzgaja aroniju u istočnoj Srbiji i pravi od nje matični sok, slatko i džem. Ne propušta nijedan sajam hrane, a o tome kako je počela da se bavi ovim poslom pročitajte uskoro na Agroklub... Više [+]