Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savetovanje
  • 31.01.2019. 11:00

"Dobar dan, domaćine" ove godine i u Sremskoj Mitrovici

Savetovanje "Dobar dan, domaćine" ove godine će biti organizovano na sedam lokaliteta u Vojvodini, a jedan od njih je Sremska Mitrovica.

Foto: Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica
  • 191
  • 7
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu su potpisivanjem protokola ozvaničili saradnju dveju institucija u okviru realizacije naučno-stručnog savetovanja "Dobar dan, domaćine", koje će se održati u februaru i martu 2019. godine.

Ovo naučno stručno-savetovanje predstavlja prenošenje znanja ka poljoprivrednicima, u cilju primene novih tehnologija, te unapređenja i daljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje. Organizovanje ovakvih skupova prilika je da se u direktnom kontaktu sa poljoprivrednicima razmene ideje i informacije, te da se oni blagovremeno upoznaju sa merama agrarne politike u 2019. godini.

Ove godine na sedam lokaliteta

Savetovanje "Dobar dan domaćine" je počelo pre nekoliko godina u Novom Sadu i održavalo se na pokrajinskom nivou. Od ove godine će se još više približiti vojvođanskim ratarima, jer će biti organizovano na sedam lokaliteta u Vojvodini. Ideja je da se od ove godine poljoprivrednim proizvođačima prenese znanje na licu mesta. Stoga, Poljoprivredni fakultet je napravio saradnju sa vojvođanskim lokalnim samoupravama, te je podršku dao i Grad Sremska Mitrovica.

Savetovanje za područje Srema održaće se u Sremskoj Mitrovici u petak 8. februara u Gradskoj kući, sa početkom u 9 sati, a domaćin će biti Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Koje teme će biti aktulene u Sremskoj Mitrovici?

Radi najave savetovanja i izbora tema koje će biti razmotrene na panel diskusijama u okviru savetovanja, u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, organizovan je radni sastanak organizatora i svih aktera uključenih u podršku ovog regionalnog savetovanja. 

"Prethodnih godina Agencija je organizovala odlazak stotinak poljoprivrednika u Novi Sad na ovo savetovanje, a ove godine smo domaćini skupa u našem gradu. Drago mi je da će sremski poljoprivrednici učestvovati baš u našem gradu na ovom savetovanju koje za cilj ima da pospeši sve što je vezano za lepu srpsku reč - domaćin, da prenese ljudima lepotu stvaralačkog u selima širom Srema i Vojvodine, pa i cele Srbije, u selima gde je domaćin svako ko radi, ko ima i ko je bitan za ukupnu privredu svoje zemlje. Nadam se dobrom odzivu jer će biti diskutovano o veoma važnim poljopriivrednim temama", rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Za skup u Sremskoj Mitrovici odabrane su sledeće teme: 

  • Poslovno jutro - predstavljanje agro kompanija;
  • Agrarni budžet i trošenje u 2019. godini, sa osvrtom na potrebne promene u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, Ministarstvo poljoprivrede - ministar Branislav Nedimović;
  • Podsticaji za poljoprivrednike u Vojvodini u 2019. godini, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu - pokrajinski sekretar Vuk Radojević; 
  • Šta se dogodilo sa proizvodnjom šećerne repe u sezoni 2018?;
  • Da li je moguće predvideti biljnu proizvodnju u eri učestalije pojave sušnih godina?;
  • (Ne)racionalno korišćenje zemljišta za intenzivnu proizvodnju i upotreba stajnjaka;
  • Obaveze gazdinstava i pravnih lica u prijavljivanju sezonske radne snage;
  • Prognozno-izveštajna služba zaštite bilja u funkciji ratarske proizvodnje i osvrt na stanje useva.

Osim panel diskusija,  savetovanje podrazumeva i komercijalnu ponudu agro kompanija kao i info-punktove Pokrajisnkog sekretarijata za poljoprivredu i fondova, u holu Gradske kuće.


Tagovi

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica Dobar dan domaćine 2019 Sremska Mitrovica Petar Samardžić


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/