Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival cveća
  • 23.06.2020. 13:00

Festival cveća "Ruže Lipolista" - 27. juna

Cilj manifestacije je afirmacija proizvodnje ruža, kojom se u ovom selu bavi dvadesetak porodica. Godišnje proizvedu oko milion sadnica ruža koje se plasiraju na tržište zemalja u regionu, kao i u Rusiji i Holandiji.

Foto: Facebook/Festival cveća Ruže Lipolista
  • 180
  • 6
  • 0

U mačvanskom selu Lipolistu, ovog vikenda biće održan 26. festival "Ruže Lipolista", privredno-turistička manifestacija, a ove godine sa manje sadržaja.

U trećoj deceniji postojanja Festival je afirmisana privredna, turistička i ekološka manifestacija koja neguje i međunarodne kontakte. Predstavlja potencijale koje ima proizvodnja cveća, otvara mogućnosti za međusobnu saradnju, udruživanje i zajednički nastup na drugim tržištima, navodi se na fejsbuk stranici Festivala.

Sve što treba da znate o uzgoju ruža - pravilna sadnja i nega

Cilj manifestacije je afirmacija proizvodnje ruža, kojom se u ovom selu bavi dvadesetak porodica. Godišnje proizvedu oko milion sadnica ruža koje se plasiraju na tržište zemalja u regionu, kao i u Rusiji i Holandiji.

Afirmacija lepote i posvećenog rada

Festival okuplja brojne proizvođače iz cele zemlje, a među posetiocima poslednjih godina su gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Belgije, Holandije, Rusije.

U selu sa pogledom na Cer, nastao je ovaj Festival cveća, sa željom da afirmiše lepotu, predan i posvećen rad, umetnost i kulturu, prenese poruke pesnika, slikara, ružara…

Festival koji će biti održan 27. juna sa početkom u 12h, organizuju Turistička organizacija grada Šapca i Udruženje "Ruže Lipolista", pod pokroviteljstvom grada Šapca, a uz podršku brojnih entuzijasta i zaljubljenika u lepotu ruže.


Tagovi

Festival cveća Ruže Lipolista Uzgoj ruža Sajam Proizvodnja cveća


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.