Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2022
  • 25.06.2022. 18:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Gornja Radgona: U avgustu 60. jubilarni sajam AGRA 2022

Čekaju nas nove tehnologije i inovacije, izložbe životinja, biljne proizvodnje, degustacije hrane i vina, ocenjivanje i nagrade.

Foto: Zauneker
  • 414
  • 44
  • 0

Pomurski sejem 2022. obeležava jubilarnu, 60. godišnjicu Međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma AGRA koji se država od 20. do 25. avgusta u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji.

U fokusu je Međunarodna godina ribarstva i akvakulture koju su proglasile Ujedinjene nacije, ali i tema Evropska godina mladih. Zemlja partner je Japan koja će se predstaviti inovacijama u ribarstvu.

Vrhunska dostignuća i poljoprivreda

Organizatori ističu da je naglasak na inovacijama i digitalizaciji, poljoprivredi budućnosti, klimatskim promenama i vodnim resursima, organskoj poljoprivredi, prehrambenoj sigurnosti, hrani za naše bližnje, jačanju ruralnih područja, biodiverzitetu i šumama i drveću kao našem bogatstvu. 

Predstavljanje šumske mehanizacije

I ovogodišnja AGRA će na jednom mestu obuhvatiti svet poljoprivrede, šumarstva i hrane, održaće se razna ocenjivanja i dodele nagrada. Biće predstavljena vrhunska dostignuća u oblasti poljoprivredne mehanizacije, šumarske opreme, vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, semena i rasada, ishrane bilja i sredstava za njihovu zaštitu, ishrane i zaštite životinja, podizanja prirodne plodnosti zemljišta i otpornosti životinja, krmnih smesa, oprema za proizvodnju i pripremu hrane, organska hrana, vina od klasično i organski proizvedenog grožđa, uređaji za hvatanje i korišćenje energije iz obnovljivih izvora. Posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim događajima, stručnim i izložbama životinja, predstavljanjima, hrani i vinu.

Od izložbi životinja do sajma ambalaže

U sklopu tradicionalne izložbe životinja predstaviće razne rase goveda, konja, sitnih preživara, svinja, živine, autohtone rase, ribe i sitne životinje.

Kad je u pitanju biljna proizvodnja, biće prikazane autohtone i tradicionalne sorte, permakulturno-biodinamički vrt, kuća od bala slame, povrće, začini i začinske biljke, sajamska poučna šumska staza i poligon.

Izložbe životinja

Kao deo manifestacije održaće se 22. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakovanja i logistike. Predstaviće sve vrste ambalaže, ambalažni materijali i dodaci, mašine za izradu, sisteme i tehnike označavanja, paletiranje, skladišnu i transportnu tehnologiju, opremu i sisteme za trgovine.

Sajam Agra 2021. godine su obeležila stroga ograničenja zbog pandemije COVID-19, ali su postignuti izuzetni rezultati, navode organizatori. 

Tada je na ukupno 53.800 m² izlagalo 1.100 izlagača iz 29 zemalja. Za Agru 2022 očekuje se još veći broj kako izlagača tako i posetilaca.

Mehanizacija uvek pleni pažnju

Radno vreme i ulaznice 

Radno vreme sajma za posetioce je od devet do 18 sati

Cene jednodnevnih ulaznica

  • onlajn kupovina- pretprodaja - 6,00 €
  • odrasli - 8,00 €
  • učenici, studenti - 5,00 €
  • grupe preko 20 osoba - 6,00 €
  • grupe preko 20 osoba (učenici, studenti) - 4,00 €

Za decu do šest godina i osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima ulaz se ne naplaćuje.

Parking je besplatan


Tagovi

AGRA 2022 Gornja Radgona Pomurski sejem Sajam Izložba životinja


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao