Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inđija
  • 24.10.2022. 10:30
  • Sremski okrug, Vojvodina, Inđija

Inđija brendira svoje proizvode

Ova manifestacija, pored još nekoliko sličnih u opštini Inđija bila je prilika da se na najbolji način prezentuju kvalitetni poljoprivredni proizvodi i na taj način obezbede novi kupci i potrošači, posebno kvalitetnog meda, vina, rakije i zimnice.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 100
  • 9
  • 0

U organizaciji Opštine Inđija, Turističke organizacije i Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija a pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije, u petak, 16. oktobra održana je manifestacija "Miholjski susreti sela" u Ljukovu. Na štandovima u centru sela brojni izlagači iz cele inđijske opštine, prikazali su različite poljoprivredne proizvode i rukotvorine. 

Na samom otvaranju manifestacije štandove su obišli pomoćnik predsednika opštine Inđija Živan Živanović, direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević i direktorka Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija Ivana Pejović Ševrt i tom prilikom istakli da pomenuta lokalna samouprava ima čime da se pohvali kada su u pitanju seosko stvaralaštvo i preduzetništvo.

"Meni je veoma drago što su predstavnici svih sela ovde u Ljukovu i što imamo šta da pokažemo. Ovo je još jedna potvrda da imamo vredne poljoprivredne proizvođače koji znaju šta da rade i koji imaju svoj cilj. Do tog cilja, a to je finalni proizvod, imali su podršku lokalne samouprave, a tako će biti i u narednom periodu", rekao je Živanović i dodao da se trude da iz godine u godinu povećaju agrarni budžet kako bi podrška agraru bila još značajnija i kako bi naši poljoprivrednici bili što zadovoljniji.

Plan je da se poveća agrarni budžet.

Ova manifestacija, pored još nekoliko sličnih u opštini Inđija bila je prilika da se na najbolji način prezentuju kvalitetni poljoprivredni proizvodi i na taj način obezbede novi kupci i potrošači, posebno kvalitetnog meda, vina, rakije, zimnice koja je poslednjih godina sve traženija, posebno što se priprema po starinskim receptima i od domaćeg svežeg povrća.

Baš zbog toga ne čudi činjenica da je interesovanje bilo veliko, jer je za mnoge to bila prilika da kupuju po povoljnim cenama i od poznatog proizvođača. Inače, na manifestaciji su po prvi put predstavljeni proizvodi i rukotvorine koji nose oznaku IN, proizvodi koji su ocenjeni kao najbolji iz Inđije.

"Zadovoljstvo mi je što smo danas predstavili IN proizvode, najbolje što naša opština ima. Izabrali smo šest malih proizvođača za koje smo procenili da su njihovi proizvodi i rukotvorine najbolji, a to su, između ostalog, med, džemovi, vina, rukotvorine", objasnio je Bogojević i dodao da će se uskoro tih šest proizvoda naći u prodajnim objektima lokalnog trgovinskog lanca. Rekao je da i drugi proizvođači imaju priliku da se vrlo brzo pridruže onima koji su već dobili oznaku IN.

Šest proizvođača je dobilo oznaku IN na svoje proizvode.

"Svi zainteresovani koji žele da i njihov proizvod ili rukotvorina dobiju oznaku IN, imaće priliku da se prijave na konkurs koji će biti raspisan za nekoliko meseci", rekao je direktor Turističke organizacije Opštine Inđija, napominjući da na području te sremske opštine tu oznaku može da dobije još dosta poljoprivrednih proizvoda, jer je to područje poznato po proizvodnji voća, povrća, a posebno po proizvodnji ukusne i kvalitetne hrane.

I učesnici Miholjskih susreta sela, ali i predstavnici lokalne samouprave se nadaju da će ta manifestacija preći u tradiciju i svake godine okupljati sve veći broj izlagača. U programu su pored izlagača učestvovali i Kulturno-umetničko društvo "Čigra" iz Ljukova, kao i tamburaški bend "Sinovci" iz Beške.


Tagovi

Miholjski susret sela Živan Živanović Milan Bogojević Ivana Pejović Ševrt IN oznaka Poljoprivredni proizvodi Med Džemovi Rakije


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D