Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritehnika 2019
  • 13.11.2019. 18:00
  • Hanover, Nemačka

Izlagači iz Srbije na najvećem svetskom sajmu poljoprivredne mehanizacije

Na najvećem Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije, Agritehnika u Hanoveru u Nemačkoj izlaže i grupa od 16 privrednika uz pomoć Privredne komore Srbije.

Foto: Vedran Stapić
  • 898
  • 43
  • 0

Na najvećem Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije, Agritehnika u Hanoveru u Nemačkoj uz pomoć Privredne komore izlaže i grupa od 16 privrednika iz Srbije.

Nastup na sajmu omogućava im da predstave proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Na nacionalnom štandu Srbije, kompanija "Agromerkur" iz Ade izlaže treći put na Sajmu Agritehnika, koji se održava od 10. do 16. novembra.

Porodična firma "Agromerkur" osnovana 1977. godine kao radionica, oduvek se bavila proizvodnjom delova za poljoprivredne mašine, a od 2001. godine započeli su proizvodnju poljoprivrednih priključnih mašina.

Fendt 942 Vario s 415 KS osvojio titulu Traktor godine 2020!

Velika zainteresovanost preprodavaca iz drugih zemalja 

Eržebet Kiralj Zoka, vlasnik kompanije kaže da su izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Nemačkoj, jer je velika zainteresovanost preprodavaca iz drugih zemalja za njihove proizvode.

"Preprodavci dolaze kod nas i primećuju da je dobar kvalitet mašina koje smo izložili i smatraju da mogu da trguju", kaže ona za Agroklub.  

Upoređujući druge izlagače na nemačkom sajmu, naša sagovornica kaže da je kvalitet mašina iz Ade u odnosu na konkurenciju bolji, a da su cene niže.

Izvoze skoro 60% proizvoda u inostranstvo, kao štu su Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Makedonija i Rusija. U saradnji sa klasterima BIPOM i VMC nadaju se proširenju tržišta. Podseća da na novosadskoj smotri agrara izlažu pune dve decenije, gde su do sada osvojili četiri velikih i pet malih zlatnih medalja za kvalitet poljoprivrednih mašina. 

Predstavnici firme "Agromerkur" u Hanoveru 

Ratarske prskalice i atomizeri iz Srbije u Nemačkoj 

I firma "Dal Degan" je ove godine uz pomoć Privredne komore Srbije predstavila na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru ratarske prskalice i atomizere. 

Prema rečima direktorke firme Mirjane Trailović posetioci imaju priliku da se podrobnije upoznaju sa ratarskom prskalicom od 1.000 litara raspona 15 metara. "Sve je hidraulika i kompjuterska navigacija. Moramo da idemo u korak sa ostalima," kaže ona. 

Govoreći o konkurenciji na Sajmu, tvrdi da je ova kompanija sa kvalitetom - tačno na sredini. "Nismo zapad, niti smo istok. Kvalitet je dobar, a cene su pristupačne," napominje Trailović. Izvoze skoro čitav asortiman, čak 95 odsto proizvodnje, ali priznaje da su kupci na nemačkom tržištu zahtevniji i najviše zainteresovani za ratarski program. 

Privredna komora Srbije pomaže izlagačima oko zakupa prostora, što im olakšava dolazak i nastup na ovom sajmu, pojašnjava naša sagovornica.

Mirjana Trailović direktorka firme "Dal Degan"

Srpske kompanije prvi put u Hanoveru 2013. godine 

Podsećamo, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) prvi put je 2013. godine organizovala nastup srpskih kompanija u Hanoveru, koji se održava svake druge godine. 


Foto prilog


Tagovi

Agritechnica Agromerkur Hanover Srbija Eržebet Kiralj Zoka Mirjana Trailović Dal Degan


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kobila koja je vukla teret pala je od umora na raskrsnici Takovske, Nemanjine i Ulice Bratstva i jedinstva u Požarevcu. Direktor JP "Ljubičevo", Mirko Stojanović, koga su građani pozvali, na ulici joj je dao sisteme i zaključio da kobila st... Više [+]