Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba priplodnih krava
  • 21.09.2015. 09:30

Izložba krava - šampionki 17.000 dinara

U Belušići kod Rekovca biće održana 9. izložba priplodnih krava i steonih junica simentalske rase iz Levča.

Foto: depositphotos.com
  • 98
  • 2
  • 0

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, danas će u Belušići kod Rekovca biti održana 9. izložba priplodnih krava i steonih junica simentalske rase iz Levča.

"Reč je o opštinskoj izložbi na kojoj će biti 100 krava i junica, koje je odabrala Matična služba i Komisija za odabir grla", izjavio je direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac, Aleksandar Ristić te dodao da se u Levču povećava broj rasnih goveda simentalske pasmine, a ovakve izložbe pomažu razvoju stočarstva opštine Rekovac koja je izrazito poljoprivredna.

U organizaciji izložbe, uz Skupštinu opštine Rekovac, učestvuje i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase "Levčanka" iz Rekovca. Vlasnik najboljeg grla, po oceni ocenjivačke komisije, dobiće vredne nagrade - šampionka sajama 17.000 dinara. Nagrade su osigurali i sponzori sajma, proizvođači stočne hrane, veterinari. Vlasnik svakog grla koje dođe na izložbu dobiće po 1.500 dinara za troškove prevoza.

Uz uzložbu goveda biće upriličena i izložba poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane i upotrebnih predmeta pletnih od pruća.

Izložba će biti održana na Stočnoj pijaci u Belušiću od osam do 13. sati.

Foto: depositphotos.com; jovanjaric


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Izvori

Tanjug


Tagovi

Belušići Izložba priplodnih krava Levča Rasna goveda Aleksandar Ristić Razvoj stočarstva Proizvođači stočne hrane Poljoprivredna mehanizacija Fond za razvoj poljoprivrede Simentalska pasmina Odgajivači goveda