AgroKlub.rs

\

Sajmovi & dešavanja

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Sajmovi & dešavanja » Jačanje turizma Srbije i Hrvatske

Jačanje turizma Srbije i Hrvatske

Central Danube Tour

Jačanje turizma Srbije i Hrvatske

Datum: 03.10.2017. 09:30

Kategorija:

Sajmovi & dešavanja

Osnovni cilj projekta je jačanje turizma u prekograničnom području kroz stvaranje zajedničke prekogranične destinacije Srednjeg Dunava.

Uvodna konferenciju projekta "Jačanje turističkog razvoja u prekograničnom regionu Srednjeg Dunava - Central Danube Tour", koji je sufinansiran iz Programa Interreg IPA prekogranična saradnja Srbija-Hrvatska 2014.-2020., održaće se danas sa početkom u 10:30 sati, u prostorijama Muzeja ukusa u Osijeku.

Na konferenciji će se predstaviti projekat, planirane aktivnosti i neke od dosadašnjih inicijativa u razvoju turizma na području Podunavlja u Srbiji i Hrvatskoj. Osnovni cilj projekta je jačanje turizma u prekograničnom području kroz stvaranje zajedničke prekogranične destinacije Srednjeg Dunava.

Projekt je započeo 15. jula 2017., a predviđeno trajanje je 20 meseci. Nosilac projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a partneri su Osječko-baranjska županija, Grad Ilok, Dunavski centar za kompetenciju i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine. Pored predstavnika partnera, na konferenciji će učestvovati i predstavnici turističkog sektora iz prekograničnog područja Srbije i Hrvatske.

Foto: watcherfox / Bigstock

Broj pregleda članka: 121; Uspešnost članka: 10.05

Tagovi: Central Danube Tour

Ključne reči članka: jacanje, turizma, srbije, i, hrvatske, turizma, jačanje


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorka Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!