Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jagnjijada
  • 11.04.2024. 16:00
  • Grad Beograd, Jagnjilo, Mladenovac

Jagnjijada od 17. do 19. maja u selu Jagnjilo

Ovog puta, biće ispečeno više od 100 jaganjaca. Posetioce očekuje i bogat kulturno- umetnički program.

Foto: Depositphotos/Suljo
  • 457
  • 145
  • 0

Poznat je ovogodišnji datum održavanja tradicionalne manifestacije "Jagnjijada", a to je od 17. do 19. maja. Tada će se u selu Jagnjilo okupiti na hiljade posetilaca - obožavalaca jagnjetine, prenosi sajt Izletijada

U ovom malom selu u Opštini Mladenovac koje broji oko 2.000 stanovnika, sa velikom radošću se svake godine iščekuje kada će na sve strane zamirisati ukusna hrana. Ovog puta biće ispečeno više od 100 jaganjaca, a spremaće se i brojni gurmanski specijaliteti srpske kuhinje. Neće izostati ni bogat kulturno umetnički program, a očekuju se brojni koncerti poznatih estradnih izvođača narodne i folklorne muzike.

Kako ispeći jagnje na ražnju?

Uz to, biće organizovana i brojna takmičenja, izložbe narodnog stvaralaštva, prodaja domaćih proizvoda, hrane. Manifestacija se održava na velikom prostoru od jedan hektar u centru sela Jagnjilo, a očekuje se na hiljade posetilaca. Organizatori poručuju da su spremni da im pokažu u pravom svetlu sve lepote Šumadije. Pokrovitelj je Opština Mladenovac.


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".