Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 19.06.2024. 12:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Žitište

Kajgana od 1.018 jaja na "Pile festu" u Žitištu

Cilj je promocija Opštine Žitište u kojoj se po jednom stanovniku uzgaja najviše živine.

Foto: Depositphotos/roman023
  • 100
  • 8
  • 0

Tradicionalna manifestacija "Pile fest" biće održana 21. i 22. juna na trgu u Žitištu. Kuvanje pilećeg paprikaša, pečenje pilećih krilaca, ali i pripremanje kajgane od čak 1.018 jaja privući će i ove godine veliki broj posetilaca.

Tokom dva dana, okupiće se ljubitelji pilećeg mesa, ali i odlične zabave. Turistička organizacija Opštine Žitište pripremila je različite sadržaje za sve generacije, od takmičenja u kuvanju, kulturnih i zabavnih sadržaja, do sportskih takmičenja, navode organizatori na svojoj fejsbuk stranici.

Posebna atrakcija svakako će biti pripremanje kajgane. Kajgana od 1.000 jaja je prvi put pripremana na drugom "Pile festu", a svake iduće godine od tada se dodaje po jedno jaje. Tako će se ove godine u velikom tiganju peći čak 1.018 jaja, a peći će se i isto toliko krilaca.

Cilj manifestacije je da promoviše Opštinu Žitište u kojoj se po jednom stanovniku uzgaja najviše živine.

Prve večeri, u petak (21. jun) od 21 sat nastupaju Dara Bubamara i Sloba Radanović, a u subotu će od 21.30 sati nastupiti OK band, a nakon njega i Vlado Georgiev. Koncerti će se održati na stadionu "Dragan Vuzurević Vučko".

Zbog velikog interesovanja, Opština Žitište je organizovala bespatan autobuski prevoz iz svih mesta ove, ali i opštine Nova Crnja i iz Zrenjanina. Ulaz je besplatan.


Tagovi

Pile fest Žitište Kajgana Pileći paprikaš Pileća krilca


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pet poljoprivrednih udruženja "Stig" iz Požarevca, "Složni Pidikanci" iz Bavaništa, "Brestovački Ratari" iz Banatskog Brestovca, "Adrani" Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja i "Severni Banat" iz Kikinde traže da se ispune sve... Više [+]