Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken na sajmu
  • 19.05.2016. 15:00

Lemken - plavi titani za veću produktivnost

Lemken je na novosadskom sajmu izložio novu generaciju plugova Juwel. Oni imaju nova tehnička rešenja kada se radi o plužnim daskama DuraMaxx. Tu je i ponuda kratkih tanjirača, Heliodor 510 disc, već dobro poznati Rubin 9, kao i nova mašina Rubin 12 od koje se očekuje mnogo na tržištu Srbije.

  • 1.308
  • 222
  • 0

Kada se spomene brend Lemken prvo se pomisli na plugove plave boje. Nije ni čudo, pošto je ta kompanija patentirala prve plugove 1925. godine. Na sajmu smo posetili agenta prodaje u Lemkenu Milana Slavkovića. Evo izvoda iz kraćeg razgovora.

Kako ste zadovoljni nastupom na ovogodišnjem 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu?
S obzirom na to da je kompanija Lemken na tržištu Srbije prisutna već deceniju i po, imamo veliki broj kupaca koji znaju za naš brend. Što se mehanizacije tiče, već neki deo prolećne prodaje je realizovan, pre svega je reč o mehanizaciji za predsetvenu pripremu i zaštitu bilja. Sajam je period kada ljudi razmišljaju o mehanizaciji za ljuštenje strništa, dakle za obradu koja ide nakon žetve. Naravno polako se pripremaju za jesenju sezonu, za plugove i mašine za osnovnu obradu.

Na novosadskom sajmu izložena nova generacija plugova Juwel

Šta ste izložili na sajmu ove godine?
Izložili smo novu generaciju plugova Juwel. Ona imaju nova tehnička rešenja kada se radi o plužnim daskama DuraMaxx. Tu je ponuda kratkih tanjirača, Heliodor 510 disc, već dobro poznati Rubin 9, kao i nova mašina Rubin 12 od koje očekujemo mnogo na tržištu Srbije. Rubin 12 ima prečnik diska 736 mm što praktično omogućava da nakon žetve kukuruza u jednom prohodu idete u setvu.

Lemken plug
Nova rešenja iz Lemkena

Šta je to inovativno kod plužnih dasaka?
Radi se o novom tehničkom rešenju gde proizvođač ima dupla rebra plužnih dasaka. Na taj način je omogućeno da se, u prvom redu, delu koji ide u kontakt sa zemljištem postave plužne daske koje imaju izuzetnu tvrdoću, čak do 62 rokvela, što je tvrdoća za alatne čelike, čelike koji obrađuju čelik. Na taj način je povećan rok trajanja daske za nekih 100%. To je izuzetno za one koji imaju velike površine ili imaju peskovita zemljišta koja su izuzetno abrazivna.

Gde su vaše prednosti u odnosu na konkurenciju?
Lemken je premijum proizvođač. To znači da je u vrhu kvaliteta mašina koje se proizvode kao i tehničkih rešenja. Lemken uvek nudi nešto novo: ili da se produži radni vek mašine ili da se dobije neka tehnološka prednost u smislu da se dobiju dve-tri operacije u jednom prohodu. Na taj način pozicionira sebe u vrhu ponude poljoprivrednih mašina.

Gruberi i kratke tanjirače sve traženiji

Poslednjih godina kod nas se insistira na konzervacijskoj obradi. Da li to smanjuje zainteresovanost za plugove?
Kada je reč o obradi nakon kukuruza gde ima puno žetvenih ostataka, proizvođači i dalje rade sa plugom. Ali činjenica je da sve više na značaju dobijaju mašine kao što su gruberi ili kratke tanjirače koje omugućavaju da obradite kulture koje imaju puno žetvenih ostataka. Osim toga, kod Lemkena postoji puno kombinacija koje omogućavaju dve ili tri operacije u jednom prohodu kao što su gruberi u kombinaciji sa sejalicom, ili sejalica sa postojećom kratkom tanjiračom tako da možete raditi osnovnu obradu, predsetvenu pripremu i setvu.

Proizvođači hrane treba da se izjednače sa kolegama u EU

Kako vidite aktivnost države na subvencionisanju kamate na kredite
Bilo kakva pomoć od strane države je dobrodošla s obzirom na to da su mašine te koje doprinose povećanju produktivnosti. Time se poštuju i agrotehnički rokovi. Sve što pomaže proizvođačima hrane da bi se izjednačili sa proizvođačima Evropske unije je za pohvalu.


Foto prilog


Tagovi

Lemken Plugovi Milan Slavković Juwel Nova generacija plugova Plužne daske DuraMaxx Gruberi Novosadski sajam Poljoprivredne mašine


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P