Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 28.09.2018. 09:00

Manifestacija "Gljive kao hrana i lek" u Sremskoj Mitrovici

Međunarodna gastro manifestacija "Gljive kao hrana i lek" održaće se na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem približavanja čarobnog carstva gljiva stanovništvu. 

Foto: Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica
  • 284
  • 12
  • 0

Međunarodna gastro manifestacija "Gljive kao hrana i lek" održaće se na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem približavanja čarobnog carstva gljiva stanovništvu. 

Na ovom gastro događaju učestvovaće prerađivači gljiva iz Grčke, Hrvatske i Slovenije, kao i članice Mikološko gljivarskog saveza Srbije, potom proizvođači lekovitih suplemenata i preparata od gljiva i lekovitih trava.

Izlagači će predstaviti konzumne proizvode od gljiva - sušene, marinirane, slatko, čokoladu, ratluk, testenine, makarone, supe, rižoto, kao i lekovite preparate koji pomažu u lečenju i jačanju imuniteta. U okviru manifestacije organizovaće se "gljivarenje" na Fruškoj gori, i prvi put će građanima biti predstavljena izložba samoniklih gljiva sakupljeninik na Fruškoj gori.

Manifestacija se održava od 5. do 7. oktobra ove godine.

Izložbeni štandovi će biti postavljeni u petak od 13 sati, a centralni deo manifestacije će se održati u subotu, 6. oktobra, kada je planirano i svečano otvaranje u 13 sati. Biće organizovan prigodan kulturno-umetnički program. U 17 sati, u čitaonici Biblioteke "Gligorije Vozarović" biće održano predavanje "Lekovite i fantastične gljive i gde one rastu". Štandovi će biti postavljeni do nedelje 7. oktobra, do 17 sati.

Spremaće se specijaliteti od gljiva: gulaš, pohovane gljive, bukovače na žaru, suvlaki od šampinjona, rolnice i pite od gljiva, kuglof, medenjaci, slatko, ratluk i čokolada od gljiva. Specijalitet dana je pasta i namaz od tartufa.

Manifestaciju organizuje udruženje "Lisičarka" iz ovog grada. Podršku su dali Grad Sremska Mitrovica, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, mitrovačka Agencija za ruralni razvoj i Turistička organizacija, Centar za kulturu "Sirmijumart", kao i brojni medijski partneri.


Tagovi

Gljive kao hrana i lek Sremska Mitrovica Lisičarka


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/