Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 10.04.2018. 16:15

Međunarodni poljoprivredni sajam po 85. put u Novom Sadu

Jubilarni, 85. Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 15. do 21. maja na Novosadskom sajmu. Kao i svake godine, očekuje se bogat program.

Foto: Novosadski sajam
  • 1.151
  • 48
  • 0

Najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, Međunarodni poljoprivredni sajam, biće održan jubilarno, 85. put na Novosadskom sajmu, od 15. do 21. maja. Osim što podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke, promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi, a kao takav je snažna podrška privredi Srbije.

Više firmi iz Turske, Ukrajine i Italije na Sajmu

Za nastup na Sajmu prijavile su se firme i kompanije koje dolaze iz 28 zemalja. U odnosu na prethodnu godinu biće značajno više firmi iz Turske, Ukrajine i Italije, a predstaviće se i kompanije iz Rusije, Velike Britanije i Luksemburga, koje prošle godine nisu bile prisutne. Ponudu će promovisati i firme iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Francuske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Indije, Izraela, Kine, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Španije i Švajcarske.  

Učešće će uzeti i resorna ministarstva, Pokrajinska vlada, privredne komore Srbije i Vojvodine, Grad Novi Sad, Grad Beograd, banke, lizing kompanije i osiguravajuće kuće.

Nacionalna izložba stoke 2018

I ove godine biće organizovana Nacionalna izložba stoke, koja će prikazati najbolje primerke iz domaćeg uzgoja. Do sada je prijavljeno više od 1.600 živih eksponata. Sva prijavljena grla prolaze i veterinarske kontrole, a potom će se znati tačan broj onih koja će biti predstavljena na Poljoprivrednom sajmu. Ove godine posetioci će prvi put imati priliku da vide belgijsko plavo goveče. Bogat program predviđen za Dan stočara podrazumeva i tradicionalni defile stoke na Manježu i aukcija najboljih primeraka domaćeg genofonda. Neće izostati ni Izložba sitnih životinja. Na Manježu su planirana i konjička takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega. 

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za one koji na Novosadski sajam dođu u okviru kolektivne posete, u grupama većim od 15 osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama, plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od sedam do 12 godina.

Organska hrana, pivo i vino

Na novoj i većoj lokaciji, u Hali 6, biće održane i izložbe organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom georafskog porekla, a biće predstavljene i srpske kraft pivare.  Biće održan i Prolećni festival vina na kojem će 18. i 19. maja oko 100 izlagača promovisati najbolja, najlepša i najkvalitetnija vina i rakije sa ovih prostora.

Mehanizatori poklanjaju dva traktora i frezu

Na Izložbi poljoprivredne mehanizacije, uz članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije i firme koje posluju u Srbiji, mašine i opremu predstaviće i švajcarske, nemačke, italijanske, turske, rumunske, ukrajinske i slovenačke kompanije.  U Poklon igri za posetioce sa kupljenim ulaznicama pripremljena su dva traktora. Darodavac traktora Belarus 622 i roto freze Hisarlar je Agropanonka, a traktora John Deere 5045 d firma Kite DOO.

Poslovni susreto
Poslovni AgroB2B susreti

Mnogobrojni stručni i poslovni skupovi, kao i ocena kvaliteta

Konferencije, poslovni i stručni skupovi, savetovanja, promocije i prezentacije posvećene agraru, u kongresnom centru Master, pratiće događaje na izložbenim prostorima 85. međunarodnog poljoprivrednog  sajma. Biće organizovani i AgroB2B susreti. Takođe, Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika biće organizator stručnog skupa u Kongresnom centru. 

U 2018. godini se obeležava i 130 godina ocenjivanja kvaliteta. Proizvodi i usluge se pred Poljoprivredni sajam vrednuju u 30 robnih grupa. Posebna čast najuspešnijima na ocenjivanju kvaliteta biće ukazana na Večeri šampiona. 


Tagovi

Novosadski sajam Poljoprivredni sajam 2018 Poklon igra Ulaznice Program Nacionalna izložba stoke 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u