Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam d.o.o.
  • 04.05.2015. 14:00

Nacionalna izložba stoke

Posetioce Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, već tradicionalno, očekuje i nacionalna izložba stoke te takmičenje u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

  • 129
  • 5
  • 0

Nacionalna izložba stoke po tradiciji jedan je od najzanimljivijih segmenata Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, a organizuje se u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Goveda će biti izložena u Hali 12 i na otvorenom prostoru, a osim autohtonih rasa: podolsko goveče i buša, mlečne rase holštajn-frizijske, posetioci će imati priliku da vide i reprezentativna grla simentalske rase. Iz Laznice, opština Žagubica, na Poljoprivredni sajam dolazi trogodišnji Sava, bik težak oko 1.800 kilograma, dok Kokan od tonu i 300 kilograma star dve godine stiže iz Batinca, kod Ćuprije.

Na programu i preponsko jahanje i vožnja zaprega

Takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega, svakako su simboli Međunarodnog poljoprivrednog sajma i svake godine privlače brojne posetioce. Vojvođanska konjička liga, takmičenje u preskakanju prepona, biće održana u subotu, 9. maja, a takmičenje u vožnji zaprega biće na programu u nedelju, 10. maja. Najbolji srpski zapregari odmeriće veštine u vožnji dvoprega i četvoroprega, a kako se očekuje trebalo bi da se održi i takmičenje u vožnji jednoprega.

Ocenjivanje goveda, konja, svinja, ovaca, koza i živine biće organizovano 7. i 8. maja, a najkvalitetnija grla na jednom mestu posetioci će imati priliku da vide na Dan stočara, 14. maja.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Tagovi

Nacionalna izložba stoke Ocenjivanje goveda Dan stočara Konji Ovce Svinje Koze Živine Dvopreg Vojvođanska konjička liga Jahanje Vožnja zaprega Podolsko goveče Buša


Partner