Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam d.o.o.
  • 04.05.2015. 14:00

Nacionalna izložba stoke

Posetioce Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, već tradicionalno, očekuje i nacionalna izložba stoke te takmičenje u preponskom jahanju i vožnji zaprega.

  • 128
  • 5
  • 0

Nacionalna izložba stoke po tradiciji jedan je od najzanimljivijih segmenata Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, a organizuje se u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Goveda će biti izložena u Hali 12 i na otvorenom prostoru, a osim autohtonih rasa: podolsko goveče i buša, mlečne rase holštajn-frizijske, posetioci će imati priliku da vide i reprezentativna grla simentalske rase. Iz Laznice, opština Žagubica, na Poljoprivredni sajam dolazi trogodišnji Sava, bik težak oko 1.800 kilograma, dok Kokan od tonu i 300 kilograma star dve godine stiže iz Batinca, kod Ćuprije.

Na programu i preponsko jahanje i vožnja zaprega

Takmičenja u preponskom jahanju i vožnji zaprega, svakako su simboli Međunarodnog poljoprivrednog sajma i svake godine privlače brojne posetioce. Vojvođanska konjička liga, takmičenje u preskakanju prepona, biće održana u subotu, 9. maja, a takmičenje u vožnji zaprega biće na programu u nedelju, 10. maja. Najbolji srpski zapregari odmeriće veštine u vožnji dvoprega i četvoroprega, a kako se očekuje trebalo bi da se održi i takmičenje u vožnji jednoprega.

Ocenjivanje goveda, konja, svinja, ovaca, koza i živine biće organizovano 7. i 8. maja, a najkvalitetnija grla na jednom mestu posetioci će imati priliku da vide na Dan stočara, 14. maja.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Tagovi

Nacionalna izložba stoke Ocenjivanje goveda Dan stočara Konji Ovce Svinje Koze Živine Dvopreg Vojvođanska konjička liga Jahanje Vožnja zaprega Podolsko goveče Buša


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.