Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hanover
  • 13.11.2019. 14:00
  • Hanover, Nemačka

Najveći svetski sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme - Agritehnika 2019

Čak 2.819 izlagača, od čega 62% internacionalnih iz 53 različitih zemalja izlaže pred gotovo pola miliona posetilaca.

Foto: Vedran Stapić
  • 840
  • 119
  • 0

Posetili smo međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme Agritehnika 2019. koji se odvija u Hanoveru od 10. do 16. novembra 2019. 

Impresivan je ovde broj izlagača, njih 2.819, od čega 62% internacionalnih koji opravdavaju njegov međunarodni prefiks jer su učesnici pristigli iz čak 53 različite zemlje.

Najveći takve vrste u svetu, Agritehnika iz godine u godinu izazove veliki interes javnosti pa ne čudi da je njeno prošlo izdanje 2017. godine posetilo 458.000 osoba iz 110 država sveta.

Prva dva dana (tvz. "preview days") rezervisana su prvenstveno za medije i poslovnu zajednicu, kada su i cene ulaznice drastično više. Ako ih nabavljate onlajn, koštaće vas 65 evra, a ukoliko ih kupujete na ulazu sajma, moraćete izdvojiti 81 evro za svoju dnevnu kartu.

Redovnim danima, ove godine od 12. do 16.11., cena dnevne karte kupljena putem interneta iznosi 22 evra, dok na sajmu košta 29 evra.

Organizatori su predvideli čitav niz popusta za različite grupe i socijalne statuse, kao i za kupovinu višednevnih ulaznica. 

Za preporuku je i njihova besplatna mobilna aplikacija za iOS i Android uređaje, koja uveliko olakšava orijentaciju posetiocima i izlagačima.

Sadržaj je izuzetno bogat, a dobra saobraćajna povezanost Hanovera olakšava svima koji se odluče da posete ovaj sajam. Uz poslovično dobre nemačke autoputeve, tu su i vozovi, ali i brojni letovi s raznih destinacija čest su izbor poslovnih ljudi.

Suvišno je nabrajati sve ponuđene sadržaje, a možemo samo napomenuti da ih ima više nego dovoljno, za sve one koji su na bilo koji način povezani s agrarom ili proizvodnjom hrane.

Svi vodeći brendovi su tu, izlažu se noviteti, održavaju konferencije i stručni skupovi, a događanja je toliko da velike medijske redakcije imaju stalne kancelarije s nekoliko novinara.

Ako želite obići ceo sajam, sugerišem minimalno tri dana, jer će sam prolazak kroz sve redove 30-ak hala Agritehnike značiti da ste pešačili više od 30 kilometara, a što zahteva i priličnu dozu kondicije.

Zato ovaj sajam ima čak i interne autobuse i manja vozila za prevoz putnika kojima udaljenost pojedinih hala predstavlja prepreku.

Jedan naš preduzetnik u šali je to opisao ovako: "Hodamo ja i kolega s jednog kraja sajma na drugi i to Vam je tolika udaljenost da nam tokom šetnje ponestane tema za razgovor.“

Budući da se održava svake druge godine, njegovo sledeće izdanje čekamo do 2021., a već je danas poznat i termin njegovog održavanja, od 14. do 20.11.2021.

Budući da slike govore više od reči, prepuštamo Vam da uživate u njima. Uživajte u kadrovima u galeriji ispod teksta, a koje smo zabeležili na ovogodišnjoj Agritehnici.


Foto prilog


Tagovi

Agritehnika Hanover Sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu