Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SEE IT samit
  • 01.11.2018. 13:00

Novi Sad: Konferencije o tehnološkim rešenjima u poljoprivredi

Novosadski sajam biće mesto na kome ćete se sresti sa predstavnicima  svetski poznatih kompanija, kao što su Google, Roche, Adobe, IBM i drugi, ukoliko se prijavite za neku od konferencija.

Foto: SEE IT
  • 165
  • 5
  • 0

Prvog međunarodni ICT sajam sa konferencijskim programom - SEE-IT Samita biće održan u Novom Sadu, sa fokusom na na poljoprivredi i predstavljanju tehnoloških rešenja koja mogu da unaprede tu oblast srpske ekonomije. Posetioci će imait priliku da čuju svetske stručnjake, od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu.

SEE-IT Samit je prvi međunarodni ICT sajam u Srbiji. Pored bogatog izlagačkog  programa, u okviru Samita biće održano i 15 konferencija, radionica i panel diskusija, koje će se baviti gorućim temama IKT i srodnihin dustrija, sa vrhunskim govornicima, predstavnicima  svetski poznatih kompanija, kao što su Google, Roche, Adobe, IBM i drugi.

Raznolike radionice

Besplatna konferencija "Digitalna transformacija industrije u Srbiji" namenjena je srpskim malim i srednjim preduzećima. Održaće se 8. novembra od 9.30 do 12 sati , u organizaciji Centra za digitalnu transformaciju, pri Privrednoj komori Srbije i GIZ-a. Sertifikovani digitalni konsultanti posetiocima će deliti savete kako da uspešno prođu kroz neizbežan proces digitalne transformacije, a među govornicima biće i savetnik predsednika PKS Mihailo Vesović, kao i vodeći savetnik za projekat razvoja privatnog sektora pri GIZ-u, Jirgen Kapenman (Jürgen Kappenmann) i senior projektni menadžer u GIZ-u Tomislav Knežević.

Radionice koje će uslediti od 13.30 do 15.30, takođe besplatne, biće posebno usmerene na najrazvijenije privredne grane u Srbiji, a jedna od njih biće namenjena digitalnoj transformaciji poljoprivrede i prehrambene industrije, gde će savete i smernice posetioci moći da dobiju i od predstavnika BioSense Instituta, Grigorisa Carzikostasa (Charzikostasa).

Konferencija i radionice veštačke inteligencije, u organizaciji Novi Sad City AI, okupiće zvučna imena iz te oblasti koji će, između ostalog, govoriti i o tome kako primena veštačke inteligencije može doprineti razvoju srpske poljoprivrede. Istraživač iz BioSense Instituta, Oskar Marko, govoriće o novoj fazi poljoprivrede, prilagođenoj savremenim tehnologijama i modernom zemljoradniku. Izlaganje će potkrepiti praktičnim primerima i vidljivim rezultatima nastalim u okviru rada BioSense Instituta, tehnoloških pionira u domaćem ratarstvu.

Potraga za najboljom inovacijom

U okviru Startap paviljona SEE-IT Samita, održaće se posebno takmičenje za najbolje inovacije iz oblasti poljoprivrede -Future Agro Challenge Srbija, u saradnji sa Serbia Start Up. Pored vrednih nagrada za prva tri mesta, pobednici će ostvariti i direktan plasman u finale globalnog takmičenja u Grčkoj. Rok za prijave za takmičenje je 4. novembar.

Kako da se prijavite?

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji "Digitalna transformacija industrije u Srbiji", kao i nekoj od radionica, mogu da razervišu besplatnu kartu putem Eventbrite platforme, a na istom mestu dostupne su i karte za Artificial Intelligence konferenciju i radionice, po posebnim cenama. Mesta su ograničena.

Uz kartu za konferenciju/radionice, neophodno je kupiti dnevnu kartu za ulazak na Sajam, po ceni od 300 dinara, putem Gigstix-a ili na ulazu u sajam od 7. do 9. novembra. 


Tagovi

Novosadski sajam Novi Sad Digitalna transformacija Industrija Poljoprivreda Konferencija ICT sajam Inovacija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.