• Zdrava hrana
  • 09.12.2019. 13:00
  • Grad Beograd, Zemun, Beograd

Novogodišnji "Dani domaće kuhinje" u Zemunu

"Dani domaće kuhinje" biće upriličeni 14. i 15. decembra, u Zemunu, od 12 do 20 sati. Ulaz je ove godine besplatan.

Foto: hranasanasihpolja.rs
  • 113
  • 11
  • 0

Sajam će oba dana biti otvoren za posetioce od 12 do 20 sati, a cilj događaja je promocija malih poljoprivrednih proizvođača hrane i pića, kao i način da pronađu svoje mesto na tržištu.

Manifestacija će biti održana 14. i 15. decembra u Zemunu, a ulaz je besplatan. 

Brojni proizvođači iz čitave Srbije predstaviće se sa različitim proizvodima ljubiteljima domaće kuhinje. Posetioci će moći da degustiraju i kupe po specijalnim cenama mesne proizvode, domaće kolače i štrudle, slatku i slanu zimnicu, sirupe, sokove, med i proizvode na njegovoj bazi za jačanje imuniteta.

Kreativne radionice za najmlađe

Za one najmlađe spremljeni su štandovi na kojima će se nalaziti medenjaci, keksići, lizalice, čokoladice, svilene bombone, koje su obavezne praznične poslastice.

Takođe, biće oragnizovana kreativna radionica ukrašavanja novogodišnjih medenjaka. Profesorka biologije, Sanja Despotović, zajedno sa decom kreiraće jestive medenjake u obliku irvasa, pahuljica, sneška, deda Mraza, jelkice.

Svi koji dođu u subotu, 14. decembra, od 17 do 19 sati, mogu da budu deo radne atmosfere, a na kraju da se i zaslade i ponesu kući medenjak koji su sami ukrasili.

Pozicioniranje malih proizvođača na tržištu  

Udruženje "Hrana sa naših polja" do sada je organizovalo pet događaja na kojima su se predstavili proizvođači tradicionalnih domaćih proizvoda, nastalih od organski uzgojenih sirovina.

Planovi za sledeću godinu su da se nastavi promocija domaće hrane, a "Dani domaće kuhinje" mogu da pomognu poljoprivrednicima da budu vidljiviji i da građani u neposrednoj komunikaciji predstave zdravu hranu koju sami proizvode.


Foto prilog


Tagovi

Dani domaće kuhinje Manifestacija Zemun Zdrava hrana Mali proizvođači Domaća kuhinja Sanja Despotović Kreativna radionica Organski uzgojene sirovine


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.