Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 27.05.2022. 14:05
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Novosadski 89. Sajam poljoprivrede obišlo 140.000 posetilaca

Otprilike sve kompanije mehanizacije sa kojima smo razgovarali su sve prodale, rekao je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Vedran Stapić
  • 296
  • 96
  • 0

Danas je završen i 89. Međunarodni sajam poljoprivrede, a prema podacima organizatora ovogodišnju manifestaciju ispratilo je 140.000 posetilaca.

 "Ovo je jači sajam po poseti od 2019. godine i praktično najjači sajam u 21. veku koji je organizovao Novosadski sajam", pohvalio se direktor sajma Slobodan Cvetković i dodao da se na istom desio biznis.

"Otprilike sve kompanije mehanizacije sa kojima smo razgovarali su sve prodale."

Desio se biznis, rekao je Cvetković (foto: J. Kuzmić)

Sajam je potpisao i ugovor sa udruženjem Agroprofit o saradnji da sledeće godine bude više izloženih tovnih goveda. Bilo je manji broj grla iz mlečnog govedarstva, a izložba svinja je izostala zbog AKS-a.

"Dobio sam podatak da je oko 600 tovnih grla goveda prodato. Ako je prosečna cena oko 2.000 evra, ovde se okrenuo biznis u govedarstvu oko 1,2 miliona evra, što pokazuje da postoji veliki potencijal u ovom sektoru", rekao je Cvetković.

Već kreću pripreme za 90. Poljoprivredni sajam

Sajam su otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban, a sam sajam su posetili mnogi ministri naše Vlade, ali i ambasadori zemalja učesnica. Svoje proizvode i usluge predstavilo je preko 1.100 izlagača iz više od 20 zemalja sveta, među kojima je Mađarska zemlja partner, a Italija zemlja prijatelj. Generalni sponzor ove godine je Globos osiguranje, zlatni kompanija Al Dahra, a banka partner Poštanska štedionica.

Pored toga, za organizaciju ovogodišnjeg sajma bilo je angažovano dodatnih 7.000 ljudi mimo svojih redovnih poslova.

"Sledeće godine je veliki jubilej i zatvarajući ove kapije, počinjemo da se pripremamo za 90. Poljoprivredni sajam", najavio je Cvetković.

Ispred pokrovitelja Sajma Ministarstva poljoprivrede govorila je i Vedrana Ilić

Ispred pokrovitelja Poljoprivrednog sajma - Ministarstva poljoprivrede obratila se pomoćnik ministra Vedrana Ilić sa rečima da je ova godina jedna od rekordnih koja je pokazala da su agrar i hrana u fokusu.


Tagovi

89. Sajam poljoprivrede Novosadski sajam Slobodan Cvetković Vedrana ilić Posećenost


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner