• Sladak život
  • 22.05.2019. 11:00

Otkrijte zašto se čokolada i vino tako dobro slažu na Festivalu poslastica

Festival poslastica i slatkiša, pod nazivom Sladak Život, biće održan u subotu i nedelju, 25. i 26. maja, u Domu omladine, u Beogradu. Manifestacija je otvorena za posetioce od 10 do 21 sat. 

Foto: Facebook/Sladak život
  • 70
  • 4
  • 0

Festival poslastica i slatkiša, pod nazivom Sladak Život, biće održan u subotu i nedelju, 25. i 26. maja, u Domu omladine, u Beogradu, koji je ujedno i partner manifestacije.

Manifestacija je otvorena za posetioce od 10 do 21 sat. Cena ulaznice je 250 dinara, a deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz.

Na ovom događaju moći ćete da uživate u slatkim delikatesnim proizvodima, ručno rađenim u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica.

Biće izloženo više od 200 vrsta čokolade, krupnih i sitnih kolača, torti, slatkih kremova, sladoleda, meda i medenjaka. Pored velikog izbora slatkih čarolija, biće predstavljeni i zdraviji slatkiši, bez šećera i sa malo kalorija.

Svoj štand imaće i penzionerke koje pripremaju autentične domaće kolače. Predstaviće se i retke poslastice po recepturama iz starog Prizrena, kao i jedinstveni slatkiši iz raznih krajeva Srbije, koji inače nisu lako dostupni na tržištu. Takođe, po prvi put u Beogradu moći ćete da probate i francuske medenjake.

Za posetioce su pored degustacija organizovane i radionice o čokoladama koje su posvećene vinima, radionice pravljenja i ukrašavanja medenjaka, a biće predstavljeno i 3D štampanje na licu mesta unikatnih modli za testa za kolače i biskvite, prema idejama i želji posetilaca.

Izlagače koji će se predstaviti na ovom događaju možete pogledati ovde.


Tagovi

Festival poslastica Sladak život Dom omladine Radionice čokolade Domaći kolači Francuski medenjaci


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.