Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 30.09.2016. 11:00

Otvoren Međunarodni sajam turizma

Novosadski Međunarodni sajam turizma polako ali sigurno postaje vrlo značajna turistička manisfestacija koja prevazilazi okvire i Novog Sada i Vojvodine, ozbiljno se približavajući beogradskom sajmu koji je postao respektabilna međunarodna turistička manifestacija u ovom delu Evrope.

  • 169
  • 7
  • 0

Na Novosadskom sajmu juče je svečano otvoren 49. međunarodni sajam turizma. Na ovoj sajamskoj manifestaciji, posetioci imaju priliku da se upoznaju s turističkim ponudama država iz regiona, partnera Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Grčke i domaćina Srbije.

Otvarajući ovu manifestaciju ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je istakao da Sajam iz godine u godinu postavlja sve više standarde kao i da je poseta sve veća, a po ličnom utisku ministar smatra da nikad nije bilo više diplomatskih predstavnika.

"Sve to ukazuje da novosadski Sajam turizma polako ali sigurno postaje vrlo značajna turistička manisfestacija koja prevazilazi okvire i Novog Sada i Vojvodine, ozbiljno se približavajući beogradskom sajmu koji je postao respektabilna međunarodna turistička manifestacija u ovom delu Evrope" ocenio je Ljajić.

U Pokrajni turizam u razvoju

Potpredsednik pokrajinske Vlade i sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković objasnio je da su u Nacrtu strategije razvoja turizma Vojvodine posebno apostrofirani cikloturizam, nautički turizam i izgradnja marina i pristaništa na plovnim putevima, a ubuduće veća pažnja će biti posvećena razvoju verskog, lovnog, vinskog i gastronomskog turizma.

Novosadski sajam značajna karika privrede

Na otvaranju 49. međunardonog sajma turizma, direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković, napomenuo je da je cilj ove institucija da postane značajna karika privrednog povezivanja. Irazio je zadovoljstvo što je Crna Gora zemlja partner ovogodišnje turističke manifestacije i ocenio da će svi posetioci biti u prilici da se upoznaju s bogatom ponudom turističkih putovanja u regionu a raznovrsnu ponudu posebno upotpunjuje ponuda domaćih turističkih destinacija.

Uz uveravanje da je Crna Gora dobar domaćin svim turistima, ambasador Branislav Mićunović je najavio da će ova država biti zvanični partner i narednog, jubilarnog 50. međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.


Izvori

Novosadski sajam


Tagovi

Međunarodni sajam turizma Razvoj turizma Rasim Ljajić Branislav Mićunović Slobodan Cvtković Turističke destinacije


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner