Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FarmShow 2022.
  • 03.06.2022. 17:00
  • Osijek

Otvoren najveći do sada FarmShow - ovog vikenda svi putevi vode u Osijek

Na čepinskom aerodromu u naredna tri dana posetioci će imati priliku videti poljoprivredne mašine i najnovije tehnologije u poljoprivredi.

Foto: Martina Popić
  • 120
  • 33
  • 0

Otvoren je ovogodišnji, deveti po redu FarmShow u Osijeku.

Na čepinskom aerodromu u naredna tri dana posetioci će imati priliku videti poljoprivredne mašine i najnovije tehnologije u poljoprivredi, a biće održane i razne prezentacije mašina.

"Imamo najveći sajam do sada, interes izlagača je veliki, a verujem da će tako biti i sa posetiocima", rekao je prilikom otvaranja predsednik Udruženja prodavaca poljoprivredne mehanizacije i proizvodnje Darko Aračić.

Kako je istakao, sajam se prostire na površini od čak 13.000 kvadratnih metara, što ga čini najvećim do sada, a svoje mašine, mehanizaciju i ostalu poljoprivrednu opremu izlaže oko 37 izlagača.

Očekuje se dobra prodaja

"Nažalost, situacija u svetu je takva kakva je, ali cene s berze idu u prilog poljoprivrednicima. Prva polovina godine je što se tiče prodaje traktora i mehanizacije bila jako dobra, a isto očekujemo i za drugu", kazao je Aračić dodavši da nakon žetve prodaja već tradicionalno bude bolja.

Ispred Ministarstva poljoprivrede okupljene je pozdravio državni sekretar Tugomir Majdak rekavši kako veruje da će ova manifestacija prerasti u jedan svetski sajam poput onog u Bolonji.

Sajam je otvorenim proglasio državni sekretar Tugomir Majdak

"Ovo je naša žitnica i krize pokazuju šta ona znači u kontekstu zadovoljenja potreba za hranom", napomenuo je. Kako kaže, u tom je smislu važna Slavonija i Baranja, ali i poljomehanizacija i oprema, kao i novi smer poljoprivredne politike kada je u pitanju pametna i precizna poljoprivreda.

Trka traktora u nedelju

"To govori o tome koliko usmeravamo sredstva u razvoj poljoprivrede, a ustrajaćemo u tome i dalje", poručio je Majdak i proglasio sajam službeno otvorenim.

Izlaže oko 37 izlagača 

Ulaz i parking su za sve posetioce besplatni, a FarmShow je otvoren do nedelje, 5. juna u 19 sati. Poslednjeg dana ove manifestacije, tačnije u nedelju u 14 časova održaće se trka traktora.

Deo onoga šta vas očekuje pogledajte u našoj fotogaleriji.


Foto prilog


Tagovi

FarmShow Poljoprivredna mehanizacija Darko Aračić Tugomir Majdak Otvaranje Prezentacije mašina


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/